NjëMjek
Një Mjek

Shikoni postimet e blogut Një Mjek

Skolioza - Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Skolioza - Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Skolioza është një deformitet i shtyllës kurrizore, në të cilën shtylla kurrizore ka një lakore jonormale. Disa boshte kurrizore lakohen majtas ose djathtas në një formë `C`, ndërsa të tjera lakohen në të dy drejtimet,

Lexo më shumë
Sindroma Cushing | Hiperkortizolizmi

Sindroma Cushing | Hiperkortizolizmi

Sindroma Cushing është një sëmundje e rrallë që ndodh kur trupi juaj prodhon shumë një hormon të quajtur kortizol. Një fjalë tjetër për sindromën Cushing është hiperkortizolizmi.

Lexo më shumë
Skleroza e Shumëfishtë (MS): Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Skleroza e Shumëfishtë (MS): Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Skleroza e shumëfishtë (MS) është një sëmundje afatgjatë (kronike) e sistemit nervor qendror. Mendohet se është një çrregullim autoimun, një gjendje në të cilën trupi sulmon veten gabimisht.

Lexo më shumë
Infeksioni HIV dhe AIDS

Infeksioni HIV dhe AIDS

Infeksioni i virusit të mungesës së imunitetit të njeriut (HIV) është një virus që ndikon në sistemin imunitar. Ai gradualisht shkatërron qelizat e quajtura qeliza CD4, të cilat ndihmojnë trupin të qëndrojë i shëndetshëm

Lexo më shumë
Çrregullimi i Mungesës së Vëmendjes/Hiperaktivitetit (ADHD)

Çrregullimi i Mungesës së Vëmendjes/Hiperaktivitetit (ADHD)

Çrregullimi i deficitit të vëmendjes/hiperaktivitetit (ADHD) është një nga çrregullimet mendore më të zakonshme që prek fëmijët. Simptomat e ADHD përfshijnë pavëmendje, hiperaktivitet, dhe impulsivitet.

Lexo më shumë
Deliriumi

Deliriumi

Deliriumi është një shqetësim i papritur, i luhatshëm dhe zakonisht i kthyeshëm i funksionit mendor. Karakterizohet nga paaftësia për të qenë i vëmendshëm, çorientimi, paaftësia për të menduar qartë dhe luhatjet në nivel

Lexo më shumë
Leukemia (Kanceri i Gjakut)

Leukemia (Kanceri i Gjakut)

Leukemia është një term ombrellë për disa lloje të ndryshme të kancerit të gjakut dhe indeve gjakformuese të trupit. E gjitha fillon me probleme në krijimin e qelizave të gjakut. Leukemia fillon në indet e formimit të gj

Lexo më shumë
Sëmundja e Lupusit (Lupusi Eritematoz Sistemik)

Sëmundja e Lupusit (Lupusi Eritematoz Sistemik)

Lupusi eritematoz sistemik (lupus) është një sëmundje autoimune kronike që mund të prekë shumë pjesë të trupit. Lupusi ndodh kur sistemi imunitar, i cili normalisht ndihmon në mbrojtjen e trupit nga infeksionet dhe sëmun

Lexo më shumë
Shtatzënia Ektopike - Një Shtatzëni Jashtë Mitrës

Shtatzënia Ektopike - Një Shtatzëni Jashtë Mitrës

Një shtatzëni ektopike ndodh më shpesh në një tub fallopian, i cili bart vezët nga vezoret në mitër. Ky lloj i shtatzënisë ektopike quhet shtatzëni tubale. Ndonjëherë, një shtatzëni ektopike ndodh në zona të tjera të tru

Lexo më shumë
Sëmundja Celiac – Intoleranca ndaj Glutenit

Sëmundja Celiac – Intoleranca ndaj Glutenit

Sëmundja celiac është një çrregullim kronik i tretjes dhe imunitetit që dëmton zorrën e hollë. Sëmundja shkaktohet nga ngrënia e ushqimeve që përmbajnë gluten - një proteinë që gjendet në grurë, thekër, elb dhe tërshërë.

Lexo më shumë
Hernia Hiatale - Shkaqet dhe Simptomat

Hernia Hiatale - Shkaqet dhe Simptomat

Një herni është kur një strukturë e trupit del jashtë përmes një hapjeje jonormale në një pjesë tjetër dhe futet në një hapësirë ku normalisht nuk gjindet.

Lexo më shumë
Meningjiti: Inflamacioni i Membranave të Trurit

Meningjiti: Inflamacioni i Membranave të Trurit

Meningjiti është një infeksion i membranave mbrojtëse që rrethojnë trurin dhe palcën kurrizore (meningjet). Meningjet tuaja mbrojnë trurin dhe palcën kurrizore nga dëmtimi dhe ofrojnë mbështetje dhe strukturë.

Lexo më shumë
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
07:15
Filloni Bisedën
Viber