NjëMjek
Një Mjek
Check Up Mjekësor në Turqi

Parandalo Sëmundjet me Check Up

Check Up është ekzaminim i përgjithshëm shëndetësor. Qëllimi i Check Up-it është që të bëjë identifikimin e hershëm të sëmundjeve të mundshme dhe si rezultat të merren masa paraprake. Diagnostifikimi i hershëm është gjithmonë i rëndësishëm.

Check-Up përfshinë ekzaminimet në departamentet e:

- kardiologjisë;

- neurologjisë;

- oftamologjisë (sëmundjet e syrit);

- otorinolaringologjisë (fyt, hundë, vesh);

- stomatologjisë;

- urologjisë;

- gjinekologjisë etj.

Ekzaminimet përfshinë testet laboratorike si hemogramin, analizat e sheqerit, testin e funksionimit të mëlqisë dhe të veshkave, testet e depistimit të kancerit dhe tumorit, analizat e urinës dhe jashtëqitjes, sidhe testet laboratorike të gjakut.

Check Up ndahet ne tri kategori:

Check Up për MESHKUJ i cili përfshin vlerësimin e historisë mjekësore, kontrollin fizik dhe kontrollin e mushkërive; ekzaminimin e veshit, hundës dhe fytit, syve, zemrës, urinës, peshës, gjatësisë, rrahjeve të zemrës, presionit të gjakut, indeksit të masës trupore dhe perimetri abdominal, rentgenin e gjoksit dhe ekografia e barkut.

Check Up për FEMRA përfshin vlerësimin e historisë mjekësore, kontrollin fizik dhe kontrollin e mushkërive; ekzaminimin e veshit, hundës dhe fytit, syve, zemrës, gjinekologjisë, peshës, gjatësisë, rrahjeve të zemrës, presionit të gjakut, indeksit të masës trupore dhe perimetri abdominal, rentgenin e gjoksit dhe ekografia e barkut.

Check Up për FËMIJË përfshin një ekzaminim të plotë fizik dhe analiza. Në këtë ekzaminimin, kontrollohet rritja dhe zhvillimi i fëmijës për të gjetur ose parandaluar problemet shëndetësore. Bëhet ekzaminimi i gjatësisë, peshës, tingujve të zemrës, frymëmarrjes.

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:45
Filloni Bisedën
Viber