NjëMjek
Një Mjek>

Hematologji

Hematologji

Hematologjia është njësi mjekësore që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e të gjitha sëmundjeve që shfaqen në gjak. Hematologjia, e cila merret me gjakun dhe organet gjakformuese, si shpretka dhe palca e eshtrave, të cilat janë jashtëzakonisht të rëndësishme për jetën e njeriut, është në një lidhje shumë të ngushtë me shumë njësi të tjera mjekësore.

Sëmundjet që më së shumti hasen në njësinë e hematologjisë janë anemia, talasemia dhe leukemia. Anemia, është një sëmundje e shkaktuar nga niveli i ultë i hemoglobinës në qelizat e kuqe të gjakut. Talasemia  është një çrregullim i trashëguar i gjakut që e bën trupin të prodhojë më pak hemoglobinë. Leukemia, e njohur edhe si kanceri i gjakut ose kanceri i palcës, shfaqet si rezultat i kancerit të qelizave në palcën e eshtrave, qeliza këto përgjegjëse për prodhimin e gjakut.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:51
Filloni Bisedën
Viber