Një Mjek
Botoks Në Lukth/ Stomak
Botoks Në Lukth/ Stomak
Koha Mesatare e Qëndrimit  Koha Mesatare e Qëndrimit1-2 Ditë
Qëndrimi në Spital  Qëndrimi në Spital0 Ditë
Koha e Operacionit  Koha e Operacionit20 min
Anestezi  AnesteziPa Anestezi 
Menjëherë Koha e RikuperimitBrenda pak Ditësh

Botoks Në Lukth/ Stomak

brezin gastrik, ose i njohur gjerësisht si metoda e brezit të stomakut, një brez i bërë nga silikoni vendoset rreth stomakut, afërsisht 20 mm nën bashkimin e ezofagut me stomakun. Muri i brendshëm i brezit është si një tullumbace e zgjatur, ose gomë biçiklete. Ky tullumbace lidhet me një portë të vendosur nën lëkurë nëpërmjet një tubi të hollë. Shiriti lihet i shfryrë gjatë operacionit, por fryhet gradualisht afërsisht 1 muaj më vonë me injeksione serumi nga porta nënlëkurore. Në këtë mënyrë, madhësia e pasazhit gastrik mund të ndryshohet me një ndërhyrje të thjeshtë pas operacionit.

Shiriti, i cili është prej silikoni dhe nuk ka asnjë efekt alergjik, e ndan stomakun në dy pjesë si një orë rëre. Kur qesja e vogël e sipërme e stomakut mbushet me ushqim, shfaqet një ndjenjë e hershme e ngopjes dhe kështu marrja e ushqimit reduktohet. Në metodën e brezit, si në metodat e tjera kirurgjikale, parimi bazë është ndryshimi i zakoneve të sjelljes dhe stilit të të ushqyerit të pacientit. Nëse shiriti hiqet, mund të jetë e mundur të ktheheni shpejt në peshën para operacionit. Prandaj, kjo metodë nuk është një zgjidhje e përhershme për obezitetin morbid nëse nuk ndryshojnë zakonet e të ngrënit të pacientit. Megjithatë, mund të sigurojë humbje të konsiderueshme në peshë dhe të ofrojë një jetë më të shëndetshme duke reduktuar rreziqet që lidhen me sëmundjet dytësore të lidhura me obezitetin.


Çfarë është Botox në stomak?

Botoksi i stomakut (botoksi gastrik) është një procedurë endoskopike minimalisht invazive që kryhet për qëllime të humbjes së peshës. Në këtë metodë, toksina botulinum (Botox) injektohet në zona të caktuara të stomakut. Botox ngadalëson zbrazjen e stomakut duke reduktuar tkurrjen e muskujve të stomakut dhe e bën personin të ndihet i ngopur për më gjatë. Në këtë mënyrë zvogëlohet oreksi dhe zvogëlohet marrja e kalorive.

Si funksionon botoksi i stomakut?

 • Relaksimi i muskujve: toksina botulinum parandalon tkurrjen e muskujve në murin e stomakut. Kjo ngadalëson zbrazjen e stomakut, duke lejuar që ushqimi të qëndrojë më gjatë në stomak.
 • Reduktimi i oreksit: Mbajtja e stomakut plot për më gjatë rrit ndjenjën e ngopjes dhe redukton oreksin.
 • Reduktimi i marrjes së kalorive: Falë uljes së oreksit dhe ndjenjës së ngopjes, personi ha më pak dhe marrja e kalorive zvogëlohet.

Procedura e botoksit në stomak

Përgatitja:

 • Konsultimi: Hapi i parë është një konsultë me një gastroenterolog ose kirurg bariatri. Vlerësohet gjendja shëndetësore e pacientit dhe përcaktohet nëse është i përshtatshëm për botoks në stomak.
 • Agjërimi: Pacienti zakonisht duhet të agjërojë për një periudhë të caktuar kohe përpara procedurës.

Endoskopia dhe injeksioni:

 • Qetësimi: Procedura zakonisht kryhet nën qetësim në mënyrë që pacienti të mos ndjejë ndonjë shqetësim.
 • Endoskopia: Botox injektohet në stomak duke përdorur metodën endoskopike. Endoskopia kryhet duke hyrë në stomak përmes gojës.
 • Injeksion: toksina botulinum injektohet në zona të veçanta të murit të stomakut. Procesi zakonisht zgjat 20-30 minuta.

Rimëkëmbja dhe ndjekja:

 • Vëzhgimi: Pas procedurës, pacienti mbahet nën vëzhgim për një kohë të shkurtër dhe lëshohet në të njëjtën ditë.
 • Plani i të ushqyerit: Pacientëve u jepet një plan i veçantë ushqimor që duhet ndjekur pas procedurës. Në ditët e para, një dietë e lëngshme pasohet me pure dhe kalim gradual në ushqime të ngurta.
 • Vazhdimi: Bëhen kontrolle të rregullta nga mjeku dhe monitorohet humbja e peshës dhe gjendja shëndetësore e pacientit.

Përparësitë e Botox-it në stomak

 • Metoda jokirurgjikale: Botoksi i stomakut është një metodë minimalisht invazive që nuk kërkon ndërhyrje kirurgjikale.
 • Shërim i shpejtë: Periudha e rikuperimit pas procedurës është e shkurtër dhe pacientët mund t'i kthehen shpejt aktiviteteve të tyre të përditshme.
 • E përkohshme dhe e rregullueshme: Efektet e Botox-it janë të përkohshme (zakonisht 4-6 muaj), kështu që procedura mund të përsëritet ose të shtohen metoda të tjera trajtimi për rezultate afatgjata.
 • Më pak efekte anësore: Ka më pak rrezik për efekte anësore dhe komplikime sesa metodat kirurgjikale.

Rreziqet dhe efektet anësore të Botox-it në stomak

 • Efektet anësore të përkohshme: Të përziera, dhimbje të lehta stomaku ose siklet mund të shfaqen pas procedurës.
 • Kohëzgjatja e efektit: Duke qenë se efekti i Botox-it është i përkohshëm, ai humbet efektin e tij pas 4-6 muajsh dhe mund të ketë nevojë të përsëritet procedura.
 • Rreziku i infektimit: Ekziston rreziku i infeksionit gjatë endoskopisë.
 • Reaksionet alergjike: Në raste të rralla, mund të shfaqen reaksione alergjike ndaj toksinës botulinum.

 

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me Botox-in e stomakut

 

Botox në stomak është një metodë jo-kirurgjikale për humbje peshe që përdor toksinën botulinum (Botox) për t'u injektuar në zona të veçanta të stomakut. Ky proces ngadalëson zbrazjen e stomakut duke reduktuar tkurrjen e muskujve të stomakut dhe e bën personin të ndihet i ngopur për më gjatë.
 

Botoksi i stomakut kryhet me metodë endoskopike. Ndërsa pacienti është nën qetësim, toksina botulinum injektohet në zona të caktuara të murit të stomakut duke përdorur një pajisje endoskopie. Zakonisht procedura zgjat 20-30 minuta dhe pacienti del nga spitali në të njëjtën ditë.
 

Botox-i i stomakut është i përshtatshëm për njerëzit, indeksi i masës trupore (BMI) i të cilëve është midis 25-35 dhe që nuk mund të arrijnë humbje të mjaftueshme në peshë me dietë dhe programe ushtrimesh. Mund të jetë gjithashtu një alternativë për njerëzit që nuk janë të përshtatshëm për metoda kirurgjikale të humbjes së peshës ose që nuk duan ndërhyrje kirurgjikale.
 

Humbja e peshës ndryshon në varësi të peshës fillestare të individit, ndryshimeve në stilin e jetës dhe zakoneve të të ngrënit. Në përgjithësi, pas botoksit të stomakut, pacientët mund të humbin 10-20 kg në 6 muajt e parë.
 

Efekti i botoksit të stomakut zakonisht zgjat 4-6 muaj. Në fund të kësaj periudhe, efekti i botoksit zvogëlohet dhe muskujt e stomakut kthehen në funksionet e tyre normale. Procesi mund të përsëritet për humbjen dhe kontrollin afatgjatë të peshës.
 

Meqenëse pacienti është nën sedacion gjatë procedurës, ai nuk ndjen asnjë shqetësim. Mund të ketë të përziera dhe shqetësime të lehta pas procedurës, por kjo zakonisht kalon në një kohë të shkurtër.
 

Në ditët e para aplikohet një dietë e lëngshme, më pas vazhdohet me ushqime të pureve dhe kalohet gradualisht në ushqime të ngurta. Duhet ndjekur një plan i veçantë ushqimor i përgatitur nga një dietolog. Porcionet e vogla, ushqimet e pasura me proteina dhe konsumi i mjaftueshëm i ujit janë të rëndësishme.
 

Pas procedurës mund të ndodhin efekte anësore të përkohshme si nauze, dhimbje të lehta stomaku dhe parehati. Në raste të rralla, mund të ketë rrezik të reaksioneve alergjike ose infeksionit ndaj toksinës botulinum.
 

Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e dhëna nga mjeku pas procedurës. Duhet të ruhen zakone të shëndetshme të të ushqyerit, të bëhen ushtrime të rregullta dhe të kryhen kontrolle të rregullta nga mjeku.
 

Botox-i i stomakut nuk është i përshtatshëm për njerëzit me çrregullime aktive të stomakut si ulçera në stomak dhe gastrit. Për më tepër, nuk duhet të aplikohet tek njerëzit që janë alergjikë ndaj toksinës botulinum.
 

Botoksi i stomakut promovon humbjen e peshës afatshkurtër. Për humbjen dhe kontrollin afatgjatë të peshës, duhet të miratohen ndryshime të jetesës së shëndetshme dhe procesi të përsëritet nëse është e nevojshme.
 

Botoksi i stomakut zakonisht kryhet nga gastroenterologë ose kirurgë bariatrikë në spitale ose klinika. Shumë spitale dhe klinika në Turqi ofrojnë shërbime për botoksin e stomakut.
 

 

Këto pyetje dhe përgjigje mbulojnë informacionin bazë dhe pyetjet e bëra shpesh rreth botoksit të stomakut. Është e rëndësishme të konsultoheni me një profesionist të kujdesit shëndetësor për të mësuar më shumë rreth botoksit të stomakut dhe për të përcaktuar një plan trajtimi të përshtatshëm për gjendjen tuaj shëndetësore personale.

 

Aplikime Botox në stomak në Turqi

Turqia ka ekspertë me përvojë dhe objekte moderne mjekësore në aplikimet e botoksit të stomakut. Pacientët që zgjedhin këto praktika në Turqi mund të përfitojnë si nga kostot e përballueshme ashtu edhe nga shërbimet e kujdesit shëndetësor me cilësi të lartë.

Botox në stomak është një metodë jo-kirurgjikale dhe minimalisht invazive për humbje peshe. Ngadalëson zbrazjen e stomakut duke relaksuar muskujt e stomakut, zvogëlon oreksin dhe rrit ndjenjën e ngopjes. Turqia është një vend që ofron shërbime cilësore për aplikimet e botoksit në stomak, shquhet me kirurgët me përvojë dhe kosto të përballueshme. Është e rëndësishme të konsultoheni me një profesionist të kujdesit shëndetësor për të mësuar më shumë rreth botoksit të stomakut dhe për të përcaktuar një plan trajtimi të përshtatshëm për gjendjen tuaj shëndetësore personale.

 

 

Faqe të tjera

 •  
Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
04:29
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale