Një Mjek
Shikoni postimet e blogut Një Mjek
DHOMAT HIPERBARIKE TË OKSIGJENIT (HBOC)

DHOMAT HIPERBARIKE TË OKSIGJENIT (HBOC)

Janë pajisje mjekësore që përdoren për aplikimin e terapisë hiperbarike të oksigjenit (HBOT). Kjo përfshin frymëmarrjen e oksigjenit të pastër në një dhomë që është nën presion.

Lexo më shumë
Injeksioni Ozempic® (semaglutide)

Injeksioni Ozempic® (semaglutide)

Ozempic® (semaglutide) është ilaç që përdoret për të përmirësuar kontrollin e sheqerit në gjak te personat e rritur që kanë diabet të tipit 2.

Lexo më shumë
Teknika ROSI në IVF

Teknika ROSI në IVF

ROSI është një teknikë laboratorike, me anë të së cilës mundësohet që qelizat e papjekura të marrura nga mashkulli me anë të microTESE-ve, të bëhen të afta për fekondimin e vezoreve.

Lexo më shumë
Zbulimi i Hershëm Shpëton Jetë

Zbulimi i Hershëm Shpëton Jetë

Tetori, muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit. Zbulimi i hershëm shpëton jetë! Hapat për vetkontrollin e gjirit.

Lexo më shumë
Ramazani dhe Agjërimi pas Kirurgjisë Bariatrike

Ramazani dhe Agjërimi pas Kirurgjisë Bariatrike

Gjatë Muajit të Shenjtë të Ramazanit, pacientët që i janë nënshtruar një operacioni bariatrik, duke përfshirë bandimin e stomakut, ngushtimin e stomakut dhe bypass-in e stomakut, duhet të marrin masa të veçanta

Lexo më shumë
Rimodelimi i Barkut pas Shtatzënisë - Tummy Tuck

Rimodelimi i Barkut pas Shtatzënisë - Tummy Tuck

Abdominoplastia apo palosja e barkut - e njohur gjithashtu si “Tummy Tuck” - është një procedurë kirurgjikale estetike për të përmirësuar formën dhe pamjen e barkut. Mund të përfshijë heqjen e lëkurës së tepërt, dhjamin,

Lexo më shumë
Trajtimi i Epilepsisë me Baterinë e Trurit

Trajtimi i Epilepsisë me Baterinë e Trurit

Epilepsia është një sëmundje afatgjatë që shkakton kriza të përsëritura për shkak të sinjaleve elektrike jonormale të prodhuara nga qelizat e dëmtuara të trurit. Një shpërthim i aktivitetit elektrik të pakontrolluar bren

Lexo më shumë
Heqja e dhjamit të tepërt me anë të Liposuksionit

Heqja e dhjamit të tepërt me anë të Liposuksionit

Liposuksioni, i njohur gjithashtu si lipoplastika ose thjeshtë `lipo`, është një procedurë kirurgjikale kozmetike që përfshin heqjen e dhjamit të tepërt nga zona të veçanta të trupit.

Lexo më shumë
Rimodelimi i Barkut (Abdominoplastika)

Rimodelimi i Barkut (Abdominoplastika)

Rimodelimi i barkut apo palosja e barkut - e njohur gjithashtu si abdominoplastia - është një procedurë kirurgjikale estetike për të përmirësuar formën dhe pamjen e barkut.

Lexo më shumë
Ngushtimi i Stomakut vs Bypass-i i Stomakut

Ngushtimi i Stomakut vs Bypass-i i Stomakut

Nëse jeni duke konsideruar operacionin për humbje peshe, me siguri keni dëgjuar për procedurën e ngushtimit të stomakut (gastric sleeve) apo edhe për Bypass-in e stomakut (gastric bypass). Janë operacionet më të njohura

Lexo më shumë
Turqia: Vendi ideal për Diagnostifikim dhe Trajtime Mjekësore

Turqia: Vendi ideal për Diagnostifikim dhe Trajtime Mjekësore

Turqia është destinacioni i gjashtë më i popullarizuar turistik në botë. Vetëm në vitin 2022,për qëllime mjkësore Turqinë e kanë vizituar 1.258.382 turistë. Në 2023, numri i turistëve mjekësorë pritet të kalojë 2 milion.

Lexo më shumë
Check Up Mjekësor në Turqi

Check Up Mjekësor në Turqi

Check Up është ekzaminim i përgjithshëm shëndetësor. Qëllimi i Check Up-it është që të bëjë identifikimin e hershëm të sëmundjeve të mundshme dhe si rezultat të merren masa paraprake

Lexo më shumë
Diabeti i Tipit 2

Diabeti i Tipit 2

Diabeti i tipit 2 është një sëmundje në të cilën nivelet e glukozës në gjak ose sheqerit në gjak janë shumë të larta. Glukoza është burimi juaj kryesor i energjisë.

Lexo më shumë
Implantimi Transkateteror i Valvulës Aortale (TAVI)

Implantimi Transkateteror i Valvulës Aortale (TAVI)

TAVI është procesi i zgjerimit të zonës së ngushtuar të valvulës që arrin në zemër pa hapur gjoksin dhe pa ndalur funksionimin e zemrës.

Lexo më shumë
Pyetjet më të shpeshta rreth ngushtimit të stomakut

Pyetjet më të shpeshta rreth ngushtimit të stomakut

A është e mundur të fitohet peshë pas ngushtimit të stomakut?, A shërohet diabeti me ngushtimin të stomakut?, Cili është kufiri i moshës për ngushtimin e stomakut?, Cilat janë ushqimet që nuk duhen ngrënë pas ngushtimit,

Lexo më shumë
PET Scan - Tomografia e Emetimit të Pozitroneve

PET Scan - Tomografia e Emetimit të Pozitroneve

Tomografia e emetimit të pozitronit, e quajtur gjithashtu skanim PET, është një ekzaminim diagnostik që përfshin marrjen e imazheve të trupit bazuar në zbulimin e rrezatimit nga emetimi i pozitroneve.

Lexo më shumë
Rreziqet shëndetësore nga mbipesha dhe obeziteti

Rreziqet shëndetësore nga mbipesha dhe obeziteti

Mbipesha dhe obeziteti janë gjendje shëndetësore të zakonshme, që përkufizohen si rritja e madhësisë dhe sasisë së qelizave yndyrore në trup. Mbipesha dhe obeziteti shkaktohen nga shumë faktorë.

Lexo më shumë
Mbjellja e Flokëve

Mbjellja e Flokëve

Mbjellja e flokëve nënkupton transplantin e rrënjëve të forta e të shëndetshme të flokëve të vetë pacientit në zonën që ka rënie floku.

Lexo më shumë
Transplanti i Kornesë

Transplanti i Kornesë

Transplanti është një procedurë përmes së cilës mjeku kirurg heq indin e dëmtuar të kornesë dhe e zëvendëson atë me një të shëndoshë.

Lexo më shumë
Transplanti i Mëlçisë

Transplanti i Mëlçisë

Transplanti i mëlçisë është një operacion që zëvendëson plotësisht ose pjesërisht mëlçinë e sëmurë të një pacienti me një mëlçi të shëndetshme nga një person tjetër.

Lexo më shumë
Çka duhet të dini para se të vendosni për Ngushtimin e Stomakut?

Çka duhet të dini para se të vendosni për Ngushtimin e Stomakut?

Një nga arsyet që procedura e mëngës gastrike është bërë opsioni më i popullarizuar për humbjen e peshës është thjeshtësia relative e kryerjes së procedurës në krahasim me shumë forma të tjera të kirurgjisë bariatrike.

Lexo më shumë
Shëroni diabetin me Transit Bipartition

Shëroni diabetin me Transit Bipartition

Kirurgjia Transit Bipartition është një metodë kirurgjikale metabolike e zhvilluar për trajtimin e diabetit të tipit 2 dhe gjeneron humbjen e peshës së pacientëve obezë me BMI më të lartë se 30.

Lexo më shumë
Reduktimi dhe Rimodelimi i gjoksit

Reduktimi dhe Rimodelimi i gjoksit

Askush nuk duhet të jetojë me shqetësime të asnjë lloji. Parehatia fizike dhe emocionale dhe komplikimet shëndetësore për shkak të gjinjve të mëdhenj mund të ndërhyjnë në jetën tuaj të përditshme.

Lexo më shumë
Tani dhe më Vonë: Dallimi mes Fertilizimit in Vitro dhe Ngrirjes së Vezëve

Tani dhe më Vonë: Dallimi mes Fertilizimit in Vitro dhe Ngrirjes së Vezëve

IVF, ose fekondimi in vitro, dhe ngrirja e vezëve janë aktualisht metoda shumë tipike për ngjizjen e një fëmije. Por kjo nuk do të thotë se këto terapi të fertilitetit janë gjithmonë të thjeshta.

Lexo më shumë
Sëmundja e Parkinsonit

Sëmundja e Parkinsonit

Sëmundja e Parkinsonit është një çrregullim që prek sistemin nervor në mënyrë progressive. Çrregullimi prek disa zona të trurit, veçanërisht një zonë të quajtur substantia nigra që kontrollon ekuilibrin dhe lëvizjen.

Lexo më shumë
Gjithçka që duhet të dini per Ekzotropinë

Gjithçka që duhet të dini per Ekzotropinë

Ekzotropia është një formë e strabizmit, një shtrembërim i syve. Nëse keni ekzotropi, një ose të dy sytë tuaj kthehen nga jashtë (drejt veshëve).

Lexo më shumë
Skolioza - Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Skolioza - Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Skolioza është një deformitet i shtyllës kurrizore, në të cilën shtylla kurrizore ka një lakore jonormale. Disa boshte kurrizore lakohen majtas ose djathtas në një formë `C`, ndërsa të tjera lakohen në të dy drejtimet,

Lexo më shumë
Leukemia (Kanceri i Gjakut)

Leukemia (Kanceri i Gjakut)

Leukemia është një term ombrellë për disa lloje të ndryshme të kancerit të gjakut dhe indeve gjakformuese të trupit. E gjitha fillon me probleme në krijimin e qelizave të gjakut. Leukemia fillon në indet e formimit të gj

Lexo më shumë
Efekti i diabetit në sy: Retinopatia Diabetike

Efekti i diabetit në sy: Retinopatia Diabetike

Njerëzit me diabet mund të kenë një sëmundje të syve të quajtur retinopati diabetike. Kjo është kur nivelet e larta të sheqerit në gjak shkaktojnë dëmtim të enëve të gjakut në retinë.

Lexo më shumë
Goditja në Tru

Goditja në Tru

Një goditje në tru është një gjendje kërcënuese për jetën që ndodh kur një pjesë e trurit tuaj nuk ka furnizim të mjaftueshme të gjakut.

Lexo më shumë
Obeziteti dhe Shtatzënia

Obeziteti dhe Shtatzënia

Indeksi i lartë i masës trupore (BMI) gjatë shtatzënisë mund të ketë një ndikim të madh në shëndetin tuaj dhe shëndetin e fëmijës suaj.

Lexo më shumë
Baloni Gastrik

Baloni Gastrik

Sistemi i balonit gastrik përbëhet nga një tullumbace e butë, e zgjerueshme, një tub vendosjeje dhe një sistem mbushjeje. Kirurgu e fut balonën nga goja dhe më pas e zgjeron atë me solucion salin steril.

Lexo më shumë
Aritmia e zemrës

Aritmia e zemrës

Një aritmi e zemrës është një rrahje e parregullt e zemrës. Problemet e ritmit të zemrës (aritmitë e zemrës) ndodhin kur sinjalet elektrike që koordinojnë rrahjet e zemrës nuk funksionojnë siç duhet.

Lexo më shumë
Sindroma e Vezores Policistike (PCOS)

Sindroma e Vezores Policistike (PCOS)

Sindroma e vezores policistike (PCOS) është një problem me hormonet që ndodh gjatë viteve të riprodhimit tek një femër. PCOS është një çekuilibër hormonal që ndodh kur vezoret tuaja prodhojnë hormone të tepërta.

Lexo më shumë
Sindroma Cushing | Hiperkortizolizmi

Sindroma Cushing | Hiperkortizolizmi

Sindroma Cushing është një sëmundje e rrallë që ndodh kur trupi juaj prodhon shumë një hormon të quajtur kortizol. Një fjalë tjetër për sindromën Cushing është hiperkortizolizmi.

Lexo më shumë
Skleroza e Shumëfishtë (MS): Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Skleroza e Shumëfishtë (MS): Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Skleroza e shumëfishtë (MS) është një sëmundje afatgjatë (kronike) e sistemit nervor qendror. Mendohet se është një çrregullim autoimun, një gjendje në të cilën trupi sulmon veten gabimisht.

Lexo më shumë
Infeksioni HIV dhe AIDS

Infeksioni HIV dhe AIDS

Infeksioni i virusit të mungesës së imunitetit të njeriut (HIV) është një virus që ndikon në sistemin imunitar. Ai gradualisht shkatërron qelizat e quajtura qeliza CD4, të cilat ndihmojnë trupin të qëndrojë i shëndetshëm

Lexo më shumë
Çrregullimi i Mungesës së Vëmendjes/Hiperaktivitetit (ADHD)

Çrregullimi i Mungesës së Vëmendjes/Hiperaktivitetit (ADHD)

Çrregullimi i deficitit të vëmendjes/hiperaktivitetit (ADHD) është një nga çrregullimet mendore më të zakonshme që prek fëmijët. Simptomat e ADHD përfshijnë pavëmendje, hiperaktivitet, dhe impulsivitet.

Lexo më shumë
Deliriumi

Deliriumi

Deliriumi është një shqetësim i papritur, i luhatshëm dhe zakonisht i kthyeshëm i funksionit mendor. Karakterizohet nga paaftësia për të qenë i vëmendshëm, çorientimi, paaftësia për të menduar qartë dhe luhatjet në nivel

Lexo më shumë
Sëmundja e Lupusit (Lupusi Eritematoz Sistemik)

Sëmundja e Lupusit (Lupusi Eritematoz Sistemik)

Lupusi eritematoz sistemik (lupus) është një sëmundje autoimune kronike që mund të prekë shumë pjesë të trupit. Lupusi ndodh kur sistemi imunitar, i cili normalisht ndihmon në mbrojtjen e trupit nga infeksionet dhe sëmun

Lexo më shumë
Shtatzënia Ektopike - Një Shtatzëni Jashtë Mitrës

Shtatzënia Ektopike - Një Shtatzëni Jashtë Mitrës

Një shtatzëni ektopike ndodh më shpesh në një tub fallopian, i cili bart vezët nga vezoret në mitër. Ky lloj i shtatzënisë ektopike quhet shtatzëni tubale. Ndonjëherë, një shtatzëni ektopike ndodh në zona të tjera të tru

Lexo më shumë
Sëmundja Celiac – Intoleranca ndaj Glutenit

Sëmundja Celiac – Intoleranca ndaj Glutenit

Sëmundja celiac është një çrregullim kronik i tretjes dhe imunitetit që dëmton zorrën e hollë. Sëmundja shkaktohet nga ngrënia e ushqimeve që përmbajnë gluten - një proteinë që gjendet në grurë, thekër, elb dhe tërshërë.

Lexo më shumë
Hernia Hiatale - Shkaqet dhe Simptomat

Hernia Hiatale - Shkaqet dhe Simptomat

Një herni është kur një strukturë e trupit del jashtë përmes një hapjeje jonormale në një pjesë tjetër dhe futet në një hapësirë ku normalisht nuk gjindet.

Lexo më shumë
Meningjiti: Inflamacioni i Membranave të Trurit

Meningjiti: Inflamacioni i Membranave të Trurit

Meningjiti është një infeksion i membranave mbrojtëse që rrethojnë trurin dhe palcën kurrizore (meningjet). Meningjet tuaja mbrojnë trurin dhe palcën kurrizore nga dëmtimi dhe ofrojnë mbështetje dhe strukturë.

Lexo më shumë
Miastenia Gravis - Nga Dobësia do të Vijë Forca

Miastenia Gravis - Nga Dobësia do të Vijë Forca

Miastenia gravis është një sëmundje kronike autoimune, neuromuskulare që shkakton dobësi në muskujt skeletorë (muskujt që lidhen me kockat tuaja dhe tkurren për të lejuar lëvizjen e krahëve dhe këmbëve

Lexo më shumë
Gurët e Fshikëzës së Tëmthit (Kolelitiaza)

Gurët e Fshikëzës së Tëmthit (Kolelitiaza)

Kolelitiaza, ose gurët e tëmthit, janë depozita të ngurtësuara të lëngut tretës që formohen në fshikëzën e tëmthit.

Lexo më shumë
Gjithçka rreth Kancerit të Gjirit - Shkaqet, Diagnoza dhe Trajtimi

Gjithçka rreth Kancerit të Gjirit - Shkaqet, Diagnoza dhe Trajtimi

Kanceri i gjirit është një nga tumoret malinje më të zakonshme që rezulton nga rritja jonormale e qelizave të gjirit. Është deri tani kanceri më i zakonshëm tek gratë e moshave të ndryshme.

Lexo më shumë
Kanceri i Kolonit: Simptomat, Fazat dhe Trajtimi

Kanceri i Kolonit: Simptomat, Fazat dhe Trajtimi

Kanceri i kolonit është një rritje e qelizave që fillon në një pjesë të zorrës së trashë të quajtur kolon. Koloni është pjesa e parë dhe më e gjatë e zorrës së trashë.Zorra e trashë është pjesa e fundit e sistemit tretës

Lexo më shumë
Çrregullimet e Personalitetit

Çrregullimet e Personalitetit

Çrregullimi i personalitetit është një lloj çrregullimi mendor në të cilin keni një model të ngurtë dhe jo të shëndetshëm të të menduarit, funksionimit dhe sjelljes.

Lexo më shumë
Rëndësia e Shëndetit Mendor në Shëndetin e Përgjithshëm

Rëndësia e Shëndetit Mendor në Shëndetin e Përgjithshëm

Shëndeti mendor është shumë më tepër sesa mungesa e sëmundjes; është gjithashtu një mirëqenie që përfshin kapacitetin për të krijuar dhe mbajtur marrëdhënie, për të mësuar, për të punuar, për pushim dhe rekreacion

Lexo më shumë
Endometrioza: Shkaqet, Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Endometrioza: Shkaqet, Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Endometrioza është kur indet e trupit si shtresa e mitrës, e quajtur endometrium, rritet në pjesë të tjera të trupit. Zakonisht rritet në legen (pelvik), por mund të ndodhë pothuajse në çdo pjesë të trupit.

Lexo më shumë
Hipotiroidizmi: Tiroidea joaktive

Hipotiroidizmi: Tiroidea joaktive

Hipotiroidizmi do të thotë që gjëndra tiroide është joaktive dhe nuk arrin të sekretojë mjaftueshëm hormone në qarkullimin e gjakut. Kjo bën që metabolizmi i personit të ngadalësohet.

Lexo më shumë
Dallimi mes Botox® dhe Dermal Fillers

Dallimi mes Botox® dhe Dermal Fillers

Botox® dhe mbushësit (fillers) janë të dyja trajtime efektive për trajtimin e linjave të holla dhe rrudhave, ndër shqetësimet e tjera kozmetike.

Lexo më shumë
Botoksi Gastrik

Botoksi Gastrik

Për shumë njerëz që luftojnë me obezitetin, dieta dhe stërvitja mund të mos jenë të mjaftueshme për të arritur humbje të konsiderueshme të peshës.

Lexo më shumë

Postimet e Blogut

Postimet në këtë sektor përfshijnë informacione të tilla si infomacione nga aktualitet në fushën e mjeksisë, opsionet e trajtimit, teknikat kirurgjikale dhe informacione të tjera të rëndësishme për lexuesit tanë. Postimet në blogun e faqes Një Mjek mbështeten në publikimet më aktuale të bëra në revista mjekësore. 

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
04:34
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale