Një Mjek
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale
Një Mjek>

Endokrinologji Pediatrike

Endokrinologji Pediatrike

Endokrinologjia pediatrike si njësi mjekësore merret me hormonet dhe sëmundjet që lidhen me gjëndrat endokrine ku sekretohen hormonet. Merret me diagnozën dhe trajtimin e shumë sëmundjeve të ndryshme si vonesa në rritje dhe zhvillim, pubertet i hershëm dhe i vonë, obeziteti, parregullsitë menstruale, rritja e tepërt e flokëve dhe sëmundjet e kockave.

Hormonet janë substanca që prodhohen në gjëndrat endokrine dhe lëshohen në gjak, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në kryerjen e rregullt të të gjitha funksioneve të trupit, rritjen dhe zhvillimin. Çrregullimet në ekuilibrin hormonal gjatë fëmijërisë mund të shkaktojnë probleme shumë më serioze sesa në moshën madhore. Çrregullimet hormonale, të cilat ndikojnë negativisht në rritjen dhe zhvillimin, mund të shkaktojnë edhe dëmtime të përhershme në moshën madhore.

Njësia e endokrinologjisë ofron shërbime në diagnostikimin dhe trajtimin e të gjitha llojeve të sëmundjeve që lidhen me hormonet dhe gjëndrat endokrine që i prodhojnë ato. Duke qenë se fëmijët janë në proces të rritjes dhe zhvillimit të vazhdueshëm, ata nuk mund të vlerësohen në të njëjtat kushte si të rriturit. Në këtë periudhë, ekuilibri i brendshëm i trupit dhe aktivitetet e tij ndërtimore janë në një rend shumë të ndryshëm nga zakonisht. Është e përshtatshme që kjo periudhë të shqyrtohet në një disiplinë të veçantë, pasi baza e sëmundjeve të ardhshme është hedhur në fëmijëri dhe rritja dhe zhvillimi janë të vazhdueshme.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:03
Filloni Bisedën
Viber