Një Mjek
Nefrologji Pediatrike
Nefrologji Pediatrike

Nefrologji Pediatrike

Nefrologjia pediatrike, është njësi mjekësore pediatrike që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të veshkave dhe sistemit urinar te fëmijët e moshës 0-18 vjeç. Veshkat, të cilat sigurojnë ekuilibrin e ujit, acid-bazë dhe ekuilibrin e elektroliteve në trup, janë organet që filtrojnë gjakun dhe sigurojnë që toksinat e dëmshme të ekskretohen si urinë dhe japin informacion se sa gjak do të prodhohet në palcën e eshtrave.

Sistemi urinar përbëhet nga ureteri, fshikëza dhe uretra, e njohur si trakti urinar, me të cilin janë të lidhura veshkat. Sëmundjet kongjenitale ose të fituara në sistemin urinar diagnostikohen dhe trajtohen nga mjekë nefrologë pediatër me një arsim mjekësor gjithsej 13 vjet. Mjekët specialistë marrin masa parandaluese për të parandaluar rikthimin e sëmundjes dhe parandalimin e dëmtimeve të pakthyeshme siç është dështimi i veshkave. Në varësi të gjendjes së sëmundjes, pacientët trajtohen ose ambulator në klinikën e nefrologjisë pediatrike ose spitalor në klinikën e nefrologjisë pediatrike.

 

Faqe të tjera

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
04:30
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale