Një Mjek
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale
Një Mjek>

Onkologji Pediatrike

Onkologji Pediatrike

Onkologjia pediatrike është njësi ku diagnostifikohen dhe trajtohen kanceret e fëmijëve. Fëmijët e diagnostikuar vazhdojnë procesin me onkologët pediatër. Opsioni i trajtimit që konsiderohet i përshtatshëm nga mjeku duhet të zbatohet me pajisjet e duhura. Infrastruktura teknologjike e spitaleve luan një rol të madh në trajtim. Mjekët ndonjëherë mund të bëjnë rekomandime për të përshpejtuar trajtimin aktual të fëmijëve me metoda të trajtimit mbështetës. Pjesa më e rëndësishme në kanceret e fëmijëve është diagnostikimi, trajtimi korrekt dhe qasja në infrastrukturën e nevojshme.

Megjithëse kanceret e fëmijërisë zakonisht shihen në rangun e moshës 0-5 vjeç, ato mbulojnë të gjitha moshat nga lindja deri në 15 vjeç. Janë tumore që përparojnë me shpejtësi dhe shkaktojnë metastaza. Leuçemitë përbëjnë shumicën e kancereve të fëmijëve. Limfomat dhe tumoret e sistemit nervor qendror pasojnë leuçemitë. Kanceret e fëmijëve diagnostikohen më shpesh gjatë periudhave të zhvillimit të shpejtë fizik. Mund të shkaktohet nga faktorë gjenetikë dhe mjedisorë.

Kanceret e fëmijëve: Leuçemia, limfoma, Tumoret e trurit dhe palcës kurrizore, neuroblastoma, Tumori i Wilms, Rabdomiosarkoma, Retinoblastoma, kanceri i kockave.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:38
Filloni Bisedën
Viber