Një Mjek
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale
Një Mjek>

PET-CT

PET-CT

Teknologjia e tomografisë me emetim pozitron (PET-CT), e kombinuar me tomografinë e kompjuterizuar (CT), është një metodë e rëndësishme e imazhit mjekësor teknologjik që lejon diagnostikimin e shumë sëmundjeve. PET/CT përdoret gjerësisht në diagnostikimin dhe stadifikimin e kancerit. PET-CT ndihmon në zbulimin e hershëm të kancerit, inskenimin e kancerit në rastet kur ka dyshim dhe planifikimin e trajtimit.

Në rastet kur keni dyshime ose dëshironi të bëni një kontrollë parandaluese, bërja e një PET CT-je do ishte zgjidhje e mirë.

 

Dallimi midis CT dhe PET-CT

CT scan mundëson imazhe të detajuara të organeve dhe indeve. PET-CT është më i saktë në përcaktimin e vendit dhe llojit të kancerit se sa testet e tjera imazherike. Ky lloj skanimi mund edhe të parandaloj kanceret pasi që jep mundësi të vërejtes paraprake duke i identifikuar aktivitetet jonormale në trup.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:08
Filloni Bisedën
Viber