Një Mjek
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale
Një Mjek>

Skoliozë

Skoliozë

Në varësi të shkallës së lakimit, skolioza mund të mos vërehet për shumë vite, ose mund të shkaktojë ndërhyrje urgjente duke shtypur mushkëritë. Nëse sëmundja zbulohet vonë, ajo mund të shkaktojë ngecje në rritje dhe në zhvillimi, veçanërisht në fëmijëri, së bashku me probleme të ndryshme shëndetësore. Gjithashtu, 2 deri në 4 nga çdo 100 fëmijë të shëndetshëm kanë skoliozë idiopatike.

Skolioza fillon në mënyrë shumë të fshehtë dhe mund të përparojë pa asnjë simptomë për një kohë të gjatë. Zakonisht nuk ka dhimbje dhe shumica e rasteve zbulohen rastësisht në radiografi të marra për arsye të tjera.

Kur planifikoni trajtimin, shumë faktorë të tillë si mosha, gjinia e personit, prania e sëmundjeve shoqëruese, shkalla e lakimit kurrizor, drejtimi dhe lloji i lakimit dhe rreziku i përparimit të skoliozës merren në konsideratë. Përveç trajtimit kirurgjikal, mund të preferohen metoda konservatore të trajtimit siç është përdorimi i korseve dhe aplikimet specifike të ushtrimeve për skoliozë.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:25
Filloni Bisedën
Viber