Një Mjek
Dizajni i Buzëqeshjes
Dizajni i Buzëqeshjes

DIZAJNI I BUZËQESHJES

Kjo është e njohur si ndryshimi i buzëqeshjes ose stomatologjia estetike, një qasje për të përmirësuar pamjen e buzëqeshjes së një personi përmes procedurave të ndryshme estetike dentare. Dizajni i buzëqeshjes është i përshtatur për veçoritë unike të dhëmbëve dhe fytyrës së secilit individ.

KOMPONENTËT E DIZAJNIT TË BUZËQESHJES

 • Vlerësimi estetik: Ky proces fillon me një vlerësim të plotë estetik të buzëqeshjes së pacientit. Përfshin vlerësimin e formës, madhësisë dhe ngjyrës së dhëmbëve, shtrirjes dhe ndarjes së tyre, si dhe mishrave të dhëmbëve.
 • Dizajni dixhital i buzëqeshjes: Teknologjia e avancuar si Digital Smile Design i lejon dentistët të krijojnë një model dixhital të buzëqeshjes së pacientit, duke ndihmuar në vizualizimin e rezultatit përfundimtar.
 • Plani i personalizuar i trajtimit: Bazuar në vlerësimin, zhvillohet një plan i personalizuar për nevojat dhe qëllimet specifike të pacientit. Kjo përfshin një sërë procedurash kozmetike.

PROCEDURAT E ZAKONSHME NË DIZAJNIN E BUZËQESHJES

 • Zbardhja e dhëmbëve: Është një nga hapat e parë në ndryshimin e buzëqeshjes. Kjo ndriçon dhëmbët duke larguar njollat dhe çngjyrosjen, dhe përmirëson pamjen e përgjithshme.
 • Fasetat: Janë të bëra me porosi që mbulojnë sipërfaqen e përparme të dhëmbëve. Ato mbulojnë disa probleme si çarjet, boshllëqet dhe çngjyrosjen, duke siguruar një pamje uniforme dhe tërheqëse.
 • Lidhja dentare: Përfshin aplikimin e ngjyrës së dhëmbit për riparimin e problemeve të tjera të dhëmbit. Është një mënyrë e shpejtë dhe me kosto të përballueshme për të përmirësuar buzëqeshjen.
 • Kurora: Mbulojnë dhëmbët e dëmtuar, duke rikthyer formën, madhësinë dhe forcën e tyre.
 • Konturimi i mishrave të dhëmbëve: Kjo procedurë korrigjon linjat e pabarabarta të dhëmbëve dhe indin e tepërt të mishrave të dhëmbëve.

PËRFITIMET E DIZAJNIT TË BUZËQESHJES

 • Estetika e përmirësuar: Kjo përmirëson pamjen e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve, duke krijuar një buzëqeshje tërheqëse dhe rinore.
 • Rritja e besimit: Përmirësimi i buzëqeshjes rrit vetëbesimin dhe ndikon pozitivisht në veprimet personale dhe profesionale.
 • Përmirësime funksionale: Përveç përfitimeve estetike, dizajni i buzëqeshjes përmirëson funksionin e dhëmbëve, duke e bërë më të lehtë përtypjen, të folurit dhe higjenën orale.

 

 

Faqe të tjera

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
04:59
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale