Një Mjek
Estetik e Veshit
Estetik e Veshit
Koha Mesatare e Qëndrimit  Koha Mesatare e Qëndrimit3 Ditë
Qëndrimi në Spital  Qëndrimi në SpitalAmbulantor
Koha e Operacionit  Koha e Operacionit45-90 min
Anestezi  AnesteziAnestezi Totale
Koha e Rikuperimit Koha e Rikuperimit2 Javë

Estetik e Veshit

Rimodelimi i veshëve kërkon një ndërhyrje kirurgjikale që quhet otoplastikë, veshi, i cili ka strukturë të lirshme, qëndron i përkulur përpara ose anash, duke shkaktuar një pamje të pakëndshme. Ndërhyrja realizohet zakonisht tek të dy veshët, por ndonjëherë mund të jetë unilaterale, pra vetëm mbi njërin nga veshët.

Problemi i spikatur i veshit, i cili i shqetësonte njerëzit gjatë gjithë jetës në të kaluarën, sot është bërë një problem që mund të zgjidhet lehtësisht me metoda të thjeshta. Me zhvillimin e mjekësisë dhe lehtësinë e operacioneve estetike në vitet e fundit, problemi i spikatur i veshit mund të trajtohet lehtësisht duke përdorur teknika moderne dhe të thjeshta.

Operacioni i rimodelimit estetik të veshëve mund të kryhet duke filluar që nga mosha pesë vjeç. Nëse mjeku vëren se procesi i rritjes së kërcit të veshëve ka përfunduar, atëherë mund të planifikohet ndërhyrje.

Kirurgjia prominente e veshit, e cila është një operacion i thjeshtë estetik që nuk mbart rreziqe serioze, është një operacion që duhet të kryhet në kushte spitalore nga një kirurg plastik i cili është ekspert në fushën e tij. Ajo kryhet duke aplikuar anestezi lokale ose të përgjithshme në përputhje me rekomandimin e kirurgut, duke marrë parasysh moshën e pacientit.

Edhe pse ndryshon sipas nivelit të problemit në vesh, operacioni, i cili zakonisht përfundon në një periudhë prej 45-90 minutash, nuk kërkon qëndrim në spital. Në varësi të strukturës së veshit, teknikës dhe preferencës së kirurgut, operacioni mund të kryhet para ose pas veshit. Duke aplikuar një operacion estetik në shkakun rrënjësor të problemit, kërci i veshit zakonisht formohet ashtu siç duhet dhe veshi ripozicionohet prapa. Në fund të operacionit, shirita të veçantë ngjiten në vesh për 1-2 javë dhe më pas hiqen. Prerjet e aplikuara gjatë operacionit përgjithësisht mbeten prapa veshit dhe nuk formohen gjurmë që mund të shkaktojnë probleme estetike. Kirurgjia nuk ndikon në dëgjimin gjatë ose pas shërimit, dhe personi lehtë mund të vazhdojë jetën e tij normale. Periudha e rimëkëmbjes në kirurgjinë e spikatur të veshit, e cila kryhet mjaft thjesht dhe shpejt, merr një maksimum prej 1-2 javësh. Në fund të këtij procesi, pamja e spikatur e veshit zhduket plotësisht dhe personi ka veshë që duken të natyrshëm dhe ashtu siç duhet të jenë.

 

Faqe të tjera

  •  
  •  
Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:14
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale