Një Mjek
Ileal Interposition
Ileal Interposition

Ileal Interposition

Termi interpozicion ileal është procesi i zëvendësimit të pjesës së fundit të zorrës së hollë dhe asaj fillestare. Ky operacion funksionon në parimin e çaktivizimit të hormoneve që shkaktojnë rezistencë ndaj insulinës dhe rritjes së niveleve të hormoneve që rrisin ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Operacioni Ileal Interposition që është një metodë trajtimi kirurgjikale e zhvilluar për trajtimin e diabetit të tipit 2. Përkufizimi i sindromës metabolike përfshin diabetin e tipit 2, hipertensionin, hiperlipidemitë (kolesterol dhe trigliceride të larta) dhe peshë të tepërt. Është e mundur të trajtohen të gjithë komponentët e sindromës metabolike me ndërhyrje kirurgjikale.

Operacioni Ileal Interposition në thelb nuk është një operacion obeziteti. Është një operacion që synon trajtimin e të gjitha problemeve shëndetësore brenda fushës së sindromës metabolike, veçanërisht trajtimin e diabetit të tipit 2. Pacientët që bëjnë këtë ndërhyrje kirurgjike zakonisht lënë të gjitha medikamentet e diabetit, presionit të gjakut dhe kolesterolit që përdorin pas operacionit të Ileal Interposition.

Ekzistojnë dy versione të ndryshme të operacionit Ileal Interposition. Këto janë: interpozicioni ileal i devijuar dhe interpozicioni ileal jo i devijuar.

 

Faqe të tjera

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:12
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale