Një Mjek
Implant Dentar
Implant Dentar

IMPLANTI DENTAR

Një implant dentar është zgjidhje moderne dentare që zakonisht përdoret për zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë. Këto ofrojnë stabilitet, funksionalitet dhe përfitime estetike shumë më të avancuara në krahasim me protezat tradicionale ose urat. Implantet kanë pamje, ndjesinë dhe funksionin e dhëmbëve natyral, duke qenë një mundësi më e qëndrueshme dhe afatgjate.


PËRPARËSITË E NJË IMPLANTI DENTAR

 • Postimi i implantit: Zakonisht bëhet prej titani dhe vendoset në kockën e nofullës ku bashkohet në një proces që quhet osseointegrim. Kjo vepron si rrënja e dhëmbit zëvendësues.
 • Mbështetja: Abutmenti shërben si lidhës që vendoset në majë të shtyllës së implantit. Mbështet dhe siguron dhëmbin ose kurorën që e zëvendëson.
 • Kurora: Është pjesa e dukshme e implantit, që krijohet për t’u përshtatur me ngjyrën dhe formën e dhëmbëve natyralë. Kjo ngjitet në abutment dhe siguron aspektet funksionale dhe estetike të implantit.


LLOJET E IMPLANTEVE DENTARE

 • Implantet Endosteale: Janë llojet më të zakonshme të implanteve dentare. Vendosen në formë kirurgjikale në kockën e nofullës dhe mbajnë një ose më shumë dhëmbë artificialë.
 • Implantet Subperiosteale: Zakonisht vendosen nën mishrat e dhëmbëve, por mbi kockën e nofullës. Përdoren tek pacientët që nuk kanë mjaftueshëm kockë të shëndetshme të nofullës dhe nuk mund t’i nënshtrohen procedurës për rritjen e saj.


PROCEDURAT PËR MARRJEN E NJË IMPLANTI DENTAR

 • Konsulta fillestare: Dentisti vlerëson shëndetin oral të pacientit me anë të rrezeve X dhe krijon një plan trajtimi të përshtatur për nevojat e pacientit.
 • Vendosja e Implantit: Me anë të procedurave kirurgjikale, dentisti vendos një shtyllë të implantit në kockën e nofullës. Pas kësaj procedure kërkohet një periudhë shërimi për disa muaj.
 • Vendosja e Abutmentit: Pasi implanti të jetë shkrirë me kockën e nofullës, abutmenti ngjitet në shtyllën e implantit.
 • Vendosja e Kurorës: Kur mishrat e dhëmbëve janë shëruar, ngjitet kurora që bëhet me porosi.


PËRFITIMET E IMPLANTEVE DENTARE

 • Qëndrueshmëria: Implantet janë të destinuara të jenë afatgjata. Nëse kanë kujdesin e duhur, mund të zgjasin shumë vite, në shumicën e rasteve gjithë jetën.
 • Estetika: Implantet duken dhe kanë ndjeshmërinë si dhëmbët natyralë, duke ju bërë të ndiheni më rehat me buzëqeshjen tuaj natyrale.
 • Përmirësimi i shëndetit oral: Ndryshe nga metodat tjera, implantet dentare nuk kërkojnë ndryshimin e dhëmbëve afër tyre. Ato gjithashtu ndihmojnë në ruajtjen e kockës së nofullës dhe parandalimin e humbjes së kockës.
 • Funksionaliteti i zgjeruar: Me implantet keni aftësinë e plotë për përtypje, duke pasur mundësi konsumimin e ushqimeve pa kufizime.
 • Komoditeti: Implantet eliminojnë shqetësimin nga protezat e lëvizshme, duke ofruar një zgjidhje të përhershme që nuk kërkon rutinë të veçantë për kujdesin.

 

 

Faqe të tjera

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:26
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale