Një Mjek>

IVF

IVF

IVF është një teknikë riprodhuese për çiftet që nuk mund të mbeten shtatzënë. Fekondimi in vitro është vendosja e embrionit, i cili përftohet në mjedisin laboratorik si rezultat i fertilizimit të vezës së marrë nga gruaja dhe spermës së marrë nga burri.

Në metodën e fekondimit in vitro, vezët e fekonduara në mjedis laboratorik kalojnë fazat e para të zhvillimit në mjedisin laboratorik dhe më pas vendosen në mitrën e nënës së ardhshme. Shtatzënia që do të arrihet pas kësaj procedure nuk është e ndryshme nga shtatzënia natyrale.

Në metodën e fekondimit in vitro, fekondimi i vezëve bëhet në dy mënyra: në mënyrën e parë në  mjedisin laboratorik, spermatozoidët lihen pranë vezëve dhe pritet të hyjnë vetë në vezë dhe të kryejnë procesin e fekondimit; ndërsa në metodën e dytë qeliza e spermës injektohet direkt në vezë  nën mikroskop me ndihmën e një pipete.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
15:06
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale