Një Mjek
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale
Një Mjek>

Kardiologji Pediatrike

Kardiologji Pediatrike

Kardiologjia pediatrike është njësi që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës tek fëmijët duke filluar nga zemra e foshnjës në barkun e nënës dhe deri në moshën 18 vjeçare. Zhvillimi i zemrës, i cili merr formën e saj të veçantë me diferencimin dhe zhvillimin e qelizave, përfundon brenda dy muajve pas fekondimit.

Zemra, e cila para kësaj kohe është tubulare, bëhet një organ me 4 valvula dhe 4 dhoma brenda 60 ditëve dhe vazhdon të punojë gjatë gjithë jetës së njeriut. Në disa raste, në varësi të zhvillimit të zemrës së foshnjës, e cila është ende në barkun e nënës, ka çrregullime, me fjalë të tjera, anomali. Kjo situatë përbën afërsisht 10% deri në 30% të të gjitha sëmundjeve që shfaqen në lindje. Sëmundjet kongjenitale të zemrës ndodhin në afërsisht 9 në çdo 1000 foshnja të lindura të gjalla. Edhe pse disa nga këto anomali nuk janë klinikisht të rëndësishme dhe do të shërohen spontanisht, disa prej tyre mund të trajtohen vetëm me kirurgji. Edhe pse sugjerohet se sëmundjet e zemrës, faktorë gjenetikë dhe mjedisorë, për të cilët diagnostikimi dhe diagnostikimi i hershëm janë shumë të rëndësishëm, ende nuk dihet shkaku i shumicës së tyre.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:28
Filloni Bisedën
Viber