Një Mjek
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale
Një Mjek>

Kirurgji e Përgjithshme

Kirurgji e Përgjithshme

Kirurgjia e përgjithshme është një njësi mjekësore që përfshin trajtimin e problemeve sistemike dhe lokale në trup me metoda kirurgjikale, si dhe me parime të përgjithshme (si shërimi i plagëve, reagimi metabolik dhe endokrin ndaj lëndimit) dhe ka ndikuar në shumë degë të mjekësisë kirurgjikale dhe bazë në kushtet e zhvillimit të tyre.

Llojet e operacionit më së shumti përmenden me emrin e organit ose sistemit me të cilin është i lidhur. Gusha (gjëndra tiroide), gjoksi, ezofag (ezofag), stomaku, zorra e hollë, zorra e trashë, rektumi, anusi, herniet, mëlçia, fshikëza e tëmthit, trakti biliar, ndërhyrjet kirurgjikale endoskopike dhe laparoskopike përfshihen në fushën e Kirurgjisë së Përgjithshme. Kur ndahen nga sistemet; Operacionet e gushës, operacionet e gjirit, ezofagut, stomakut, duodenit, zorrëve të vogla, të zorrëve të mëdha, të rektumit dhe anusit, operacionet e mëlçisë dhe hernies janë brenda fushës së Kirurgjisë së Përgjithshme.

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:13
Filloni Bisedën
Viber