Një Mjek
Estetika e Trupit

Çfarë është estetika e trupit?

Estetika e trupit mbulon procedurat kirurgjikale dhe jokirurgjikale të kryera për të korrigjuar deformimet në pjesë të ndryshme të trupit, për të hequr yndyrën e tepërt, për të shtrënguar zonat e varura dhe për ta bërë pamjen e përgjithshme më estetike. Këto procedura kryhen nga mjekë specialistë brenda planeve të personalizuara sipas nevojave dhe pritshmërive të pacientëve.

 

Pse estetika e trupit?

Estetika e trupit nuk është një praktikë e preferuar vetëm për shqetësimet e bukurisë. Në të njëjtën kohë, ai ofron përfitime të rëndësishme shëndetësore si eliminimi i varjes që ndodh pas humbjes së peshës, korrigjimi i ndryshimeve në trup pas lindjes dhe reduktimi i shenjave të plakjes. Falë estetikës së trupit , individët mund të jetojnë një jetë më të shëndetshme dhe të ndjehen më mirë.

 

Procedurat më të njohura estetike të trupit

  • Liposuction : Është një nga procedurat e para që na vjen në mendje kur përmendet formësimi i trupit. Kjo procedurë, në të cilën hiqet akumulimi i tepërt i yndyrës, kryhet përgjithësisht në zona të tilla si barku, ijet, këmbët dhe krahët.
  • Abdominoplastika (Abdominoplastika) : Preferohet veçanërisht eliminimi i varjes në zonën e barkut pas lindjes ose humbjes së shpejtë të peshës.
  • Estetika e gjirit : Kjo procedurë, e kryer si për femrat ashtu edhe për meshkujt, përfshin operacione të zmadhimit, zvogëlimit dhe ngritjes së gjoksit.

 

Estetika e trupit dhe përzgjedhja e ekspertëve

Procedurat estetike të trupit duhet të kryhen nga mjekë me përvojë dhe të specializuar. Zgjedhja e mjekut të duhur rrit suksesin e procedurës dhe minimizon komplikimet e mundshme. Për këtë arsye, është e rëndësishme që individët që konsiderojnë kirurgjinë plastike të jenë të përpiktë në zgjedhjen e mjekut dhe të bëjnë kërkime të hollësishme.

 

Faqe të tjera

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:52
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale