Një Mjek
Ngritje e Krahëve
Ngritje e Krahëve
Koha Mesatare e Qëndrimit  Koha Mesatare e Qëndrimit2-3 Ditë
Qëndrimi në Spital  Qëndrimi në Spital1 Ditë
Koha e Operacionit  Koha e Operacionit2-4 Orë
Anestezi  AnesteziAnestezi Totale
Menjëherë Koha e Rikuperimit1-2 Ditë

Ngritje e Krahëve

Krahët janë pjesët që preken shumë nga humbja e konsiderueshme e peshës. Për këtë arsye zona e krahëve është një zonë ku zakonisht aplikohet heqja e lëkurës ose siç njihet ndryshe operacioni i lipektomisë. Ngritja e krahut, ose brakioplastika, është një trajtim kirurgjikal që për qëllim ka largimin e lëkurës së tepërt ose të varur, ku më së shpeshti aplikohet në zonën e sipërme të krahut. Ndryshimet që njeriu pëson në peshë, gjatë plakjes dhe apo ndryshimet gjenetike mund të bëjnë që krahët të kenë një pamje të varur. Shpesh vetëm me ushtrime nuk mund të arrihet në pamjen e lëkurës që kërkohet, duke pasur një krahë të varur. Në këto raste është mëse e nevojshme trajtimi i ngitjes së krahut.

Plakja natyrale e lëkurës dhe pasojat e humbjes së peshës mund të çojnë në varje të lëkurës dhe indeve nën të. Në këto rate lëkura e tepërt mund të hiqet fare lehtë me metodat e kirurgjisë estetike.

 

Çfarë është Arm Lift Estetics?

Estetika e ngritjes së krahëve, e njohur si "brakioplastika" në literaturën mjekësore, është një procedurë kirurgjikale që kryhet për të hequr lëkurën e tepërt dhe indin dhjamor nga sipërfaqja e krahëve dhe për t'i dhënë atyre një pamje më të fortë dhe më estetike. Mund të ndodhë varja dhe lirimi i lëkurës së krahut, veçanërisht për shkak të plakjes, humbjes së shpejtë të peshës dhe faktorëve gjenetikë. Kjo situatë mund të ndikojë negativisht në vetëbesimin e shumë njerëzve dhe estetika e ngritjes së krahut është një metodë efektive për të zgjidhur këtë problem.

Pse kryhet estetika e ngritjes së krahut?

  • Lëkura e varur : Lirimi dhe varja e lëkurës së krahut mund të ndodhë për shkak të plakjes dhe humbjes së peshës.
  • Akumulimi i yndyrës : Yndyra e tepërt e grumbulluar në pjesën e sipërme të krahëve mund të prishë estetikën e krahëve.
  • Pamja estetike : Krahët më të fortë dhe me formë ofrojnë një pamje më tërheqëse estetike.
  • Rritja e vetëbesimit : Individët që ndihen të parehatshëm në veshje dhe në jetën shoqërore për shkak të krahëve të varur, mund të ndihen më të sigurt në vetvete falë kësaj procedure estetike.

Si kryhet estetika e ngritjes së krahut?

Kirurgjia e ngritjes së krahut është një operacion kirurgjik që kryhet zakonisht nën anestezi të përgjithshme. Gjatë procedurës, kirurgu bën një prerje në pjesën e brendshme të krahut dhe heq lëkurën dhe indin dhjamor të tepërt përmes këtij prerje. Më pas, lëkura shtrëngohet dhe arrihet një pamje estetike. Duke qenë se prerjet janë zakonisht në pjesën e brendshme të krahut, plagët janë më pak të dukshme.

Procesi i shërimit

Procesi i rikuperimit pas operacionit të ngritjes së krahut mund të ndryshojë nga personi në person, por në përgjithësi ndiqen këto hapa:

  • Ditët e para : Dhimbja dhe ënjtja e lehtë janë normale për ditët e para. Këto ankesa mund të kontrollohen me ilaçe kundër dhimbjeve të përshkruara nga mjeku.
  • Java e parë : Ënjtja dhe mavijosjet fillojnë të ulen. Pacientët zakonisht mund të kthehen në aktivitetet e tyre të përditshme brenda një jave.
  • Muajt ​​e parë : Brenda muajve të parë, forma e re e krahëve bëhet e dukshme dhe shfaqen rezultate të plota.

Gjërat që duhen marrë parasysh pas estetikës së ngritjes së krahut

  • Kufizimi i lëvizjes : Ngritja e rëndesave dhe lëvizjet intensive të krahut duhet të shmangen për javët e para.
  • Kujdesi për qepjen : Duhet pasur kujdes siç rekomandohet nga mjeku për të parandaluar infektimin e qepjeve.
  • Kontrollet e rregullta : Kontrollet e mjekut duhet të bëhen rregullisht dhe procesi i shërimit duhet të monitorohet.

 

Pyetjet e bëra më shpesh rreth estetikës së ngritjes së krahut

 

 

Estetika e ngritjes së krahut është një procedurë kirurgjikale që kryhet për të hequr lëkurën e tepërt dhe indin dhjamor nga pjesa e sipërme e krahut dhe për t'i dhënë krahut një pamje më të fortë dhe më estetike. Kjo procedurë është veçanërisht ideale për njerëzit që shqetësohen nga lëkura e varur e krahut.

Kandidatët më të përshtatshëm për estetikën e ngritjes së krahut janë individët që kanë rënie të tepërt të lëkurës në zonën e krahut, kanë shëndet të mirë të përgjithshëm dhe kanë një peshë të qëndrueshme. Njerëzit që nuk pinë duhan dhe adoptojnë një mënyrë jetese të shëndetshme mund të arrijnë rezultate më të mira në procesin e rikuperimit.
 

Kirurgjia e ngritjes së krahut, e cila zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme, përfshin heqjen e lëkurës dhe yndyrës së tepërt përmes prerjeve të bëra në brendësi të krahut. Lëkura është shtrënguar dhe prerjet janë të qepura dhe procedura përfundon. Meqenëse prerjet zakonisht ndodhen në pjesën e brendshme të krahut, plagët janë më pak të dukshme.
 

Megjithëse procesi i shërimit ndryshon nga personi në person, dhimbjet dhe ënjtjet e lehta zakonisht vërehen në ditët e para. Pacientët mund të kthehen në aktivitetet e tyre të përditshme brenda një jave. Mund të duhen disa muaj që të shfaqen rezultatet e plota. Ngritja e rëndë dhe lëvizjet intensive të krahut duhet të shmangen për javët e para.
 

Rezultatet estetike të ngritjes së krahut janë përgjithësisht afatgjata. Megjithatë, procesi i plakjes dhe ndryshimet e rëndësishme të peshës mund të ndikojnë në rezultatet. Një mënyrë jetese e shëndetshme dhe ushtrime të rregullta mund të ndihmojnë në ruajtjen e rezultateve të arritura.

Si me çdo operacion kirurgjik, estetika e ngritjes së krahut mbart gjithashtu disa rreziqe. Infeksioni, gjakderdhja, komplikimet e lidhura me anestezinë dhe plagët janë ndër këto rreziqe. Zgjedhja e një kirurgu me përvojë dhe ndjekja e udhëzimeve të mjekut i minimizon këto rreziqe.
 

Pas operacionit mund të ndjehen dhimbje dhe parehati të lehta. Këto ankesa mund të kontrollohen me qetësues të rekomanduar nga mjeku. Ënjtje dhe mavijosje janë normale për ditët e para dhe do të zhduken me kalimin e kohës.
 

Pas operacionit të ngritjes së krahut, plagët zakonisht mbeten në brendësi të krahut. Këto plagë zbehen dhe bëhen më pak të dukshme me kalimin e kohës. Kirurgu juaj do të aplikojë teknikat e nevojshme për të mbajtur plagët në minimum.
 

Çmimet estetike të heqjes së krahut mund të ndryshojnë në varësi të përvojës së kirurgut, klinikës ose spitalit ku kryhet operacioni dhe qëllimit të procedurës. Është mirë që të konsultoheni me një kirurg plastik për të marrë informacion të qartë rreth çmimeve.

Duhet të shmanget pirja e duhanit përpara operacionit dhe nuk duhet të përdoren hollues gjaku. Pas operacionit është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e dhëna nga mjeku, të kujdeseni rregullisht për qepjet dhe të shmangni aktivitetet e rënda fizike.

Ju mund të konsultoheni me një kirurg plastik për të marrë më shumë informacion rreth estetikës së ngritjes së krahut dhe për të zbuluar nëse kjo procedurë është e përshtatshme për ju.
 

 

Ju mund të konsultoheni me një kirurg plastik për të marrë më shumë informacion rreth estetikës së ngritjes së krahut dhe për të zbuluar nëse kjo procedurë është e përshtatshme për ju.

 

Estetika e ngritjes së krahut në Turqi?

Turqia është një vend që ofron shërbime cilësore për estetikën e ngritjes së krahut, shquhet me kirurgët me përvojë dhe kosto të përballueshme. Njerëzit që mendojnë për operacione plastike mund të rifitojnë shëndetin dhe të kenë mundësinë të zbulojnë bukuritë e vendit tonë duke shqyrtuar opsionet në Turqi. Ju mund të konsultoheni me një kirurg plastik për të marrë më shumë informacion rreth estetikës së ngritjes së krahut dhe për të krijuar planin më të përshtatshëm të trajtimit për veten tuaj.

 

 

Faqe të tjera

 

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:13
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale