Një Mjek
Veshje me Zircon
Veshje me Zircon

Veshje me Zircon

VESHJA ME ZIRCON

Zirconi është një material qeramik që përdoret në stomatologji për forcën, qëndrueshmërinë dhe cilësinë estetike që ka. Është bërë një zgjidhje për restaurimet dentare si kurora, urat dhe implantet për shkak të pamjes natyrore të dhëmbëve.


VETITË E ZIRCONISË

 • Forca dhe qëndrueshmëria: Ky material është i njohur për qëndrueshmërinë e lartë ndaj thyerjeve dhe rezistencën e tij, duke e bërë ideal për një periudhë më afatgjatë.
 • Biokompatibiliteti: Zirconi është shumë biokompatibël, që do të thotë tolerohet shumë mirë nga trupi i njeriut dhe ka pak gjasa të shkaktojë reaksione alergjike ose inflamacion.
 • Cilësitë estetike: Zakonisht ngjyrat janë të ngjashme me dhëmbët dhe tejdukshmëria e zirconisë mund të përputhet shumë me dhëmbët natyralë, duke pasur rezultate të këndshme estetike.
 • Rezistenca ndaj korrozionit: Ndryshe nga materialet metalike, zirconia është rezistente ndaj korrozionit, duke e bërë atë një opsion të qëndrueshëm.


PËRDORIMI I ZIRCONISË NË STOMATOLOGJI

 • Kurora Dentale: Përdoret për të rivendosur dhëmbët e dëmtuar ose të prishur. Bëhen me porosi të veçantë për t'u vendosur mbi dhëmbin e përgatitur, duke siguruar forcë dhe pamje më të mirë.
 • Urat Dentare: Zirconi përdoret për ndërtimin e urave dentare, për zëvendësimin e një ose më shumë dhëmbëve që mungojnë. Forca e këtij materiali ndihmon që të përballojë forcat e përtypjes.
 • Mbështetësit e Implantit: Abutmentet e zirconisë zakonisht përdoren për të lidhur shtyllën e implantit me kurorën. Vetitë estetike të saj e bëjnë një zgjedhje të preferuar për pjesën e dukshme të implantit.
 • Kllapat Ortodontike: Zirconi gjithashtu përdoret në ortodonci për të bërë kllapa më pak të dukshme dhe më të rehatshme për secilin pacient.


PËRPARËSITË E ZIRCONISË NË STOMATOLOGJI

 • Estetika: Veshja me zircon mund të përshtatet shumë mirë me ngjyrën e dhëmbëve natyralë, duke siguruar një rezultat të mirë dhe me pamje natyrale.
 • Forca dhe jetëgjatësia: Qëndrueshmëria e saj e bën të përshtatshme për vendosjen në zonat më delikate. Mund të përballojë forcat e kafshimit pa u plasaritur.
 • Veshja e minimizuar: Zirconi është më pak gërryes ndaj dhëmbëve tjerë natyral afër tij.
 • Shkathtësia: Mund të përdoret për shumë funksione, nga kurorat dhe urat deri te implantet dhe kllapat ortodontike
Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
04:34
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale