Një Mjek
Kirurgji Pediatrike
Kirurgji Pediatrike

Kirurgji Pediatrike

Kirurgjia Pediatrike është një degë e kirurgjisë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e problemeve kirurgjikale dhe urologjike të fëmijëve nga lindja deri në moshën 16 vjeç.

Merret me gjithë sistemin tretës dhe të frymëmarrjes, gjinekologjinë pediatrike, gjoksin, kokën dhe qafën, onkologjinë, traumat dhe kirurgjinë endokrine përveç zemrës. Kirurgjia pediatrike, e cila përfshin ndërhyrje kirurgjikale laparoskopike dhe torakoskopike si dhe aplikime endoskopike diagnostike dhe intervenuese, është dega në të cilën anomalitë e njohura para lindjes ose që ndodhin pas lindjes hiqen me operacione kirurgjikale. Ndryshe nga kirurgjia normale, ky departament është i specializuar në pediatri, punon me shumë departamente si njësia neonatale, kujdesi intensiv, onkologjia dhe trauma.

 

Faqe të tjera

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
04:51
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale