Një Mjek
Neurokirurgji (Gamma Knife)
Neurokirurgji (Gamma Knife)

Neurokirurgji (Gamma Knife)

Gamma Knife është një procedurë radiokirurgjike që përdorë rrezet Gamma për të trajtuar tumoret e ndryshme në tru, keqformimet vaskulare dhe anomalitë tjera në tru.

Gamma Knife është një alternativë më e sigurt se sa kirurgjia standarde e trurit sepse nuk ka prerje.

Gamma Knife me precizitet nënmilimetrik fokuson rreth 200 rreze të vogla rrezatimi në një tumor ose objektiv me saktësi. Ky proces dëmton materialin gjenetik (ADN) në qelizat e tumorit dhe si rezultat qelizat humbasin aftësinë e tyre për t'u riprodhuar dhe vdesin, dhe tumori gradualisht mund të tkurret.

Ky lloj trajtimi me rrezatim zakonisht kryhet kur: një tumor ose një anomali tjetër në tru është shumë e vështirë për t'u arritur me neurokirurgji standarde; një person nuk është mjaftueshëm i shëndetshëm për t'iu nënshtruar një operacioni standard; një person preferon një trajtim më pak invaziv.

Gamma Knife përdoret më së shpeshti për të trajtuar: tumorin në tru, keqformimin arteriovenoz (AVM), neuralgjinë trigeminale, neuromën akustike dhe tumoret e hipofizës. Radiokirurgjia “Gamma Knife” zakonisht bëhet përmes një terapie e cila përfundon brenda 1 seance të vetme.

Faqe të tjera

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:14
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale