Një Mjek
Rindërtim i Gjirit
Rindërtim i Gjirit
Koha Mesatare e Qëndrimit  Koha Mesatare e Qëndrimit3 Ditë
Qëndrimi në Spital  Qëndrimi në Spital1 Ditë
Koha e Operacionit  Koha e Operacionit1-3 Orë
Anestezi  AnesteziAnestezi Totale
Menjëherë Koha e Rikuperimit2 Javë

Rindërtimi i gjirit (Riparimi i gjirit)

Rindërtimi i gjoksit është një operacion për të riformuar gjinjtë pas mastektomisë ose lumpektomisë. Ndonjëherë rindërtimi kërkon disa ndërhyrje. Ka disa teknika të rindërtimit të gjirit. Në disa teknika  përdoren implante silikoni. Teknika të tjera përdorin inde nga trupi juaj (si p.sh. indet nga pjesa e poshtme e barkut).

Rindërtimi i gjirit mund të ndodhë menjëherë pas operacionit të kancerit të gjirit i cili njihet si rindërtim i menjëhershëm. Ose mund të ndodhë muaj ose vite më vonë, ku në këtë rast kemi të bëjmë me një rindërtim të shtyer. Me anë të një operacioni mund të rindërtoni të dy gjinjtë.

Ekzistojnë dy lloje kryesore të operacionit të rindërtimit të gjirit pas mastektomisë. Në rindërtimin e flapit, kirurgu merr inde nga trupi juaj dhe e përdor atë për të formuar një gji. Zakonisht, mirren inde nga pjesa e poshtme e barkut, por mund të mirren edhe nga kofshët. Kirurgu mund të heqë yndyrën, lëkurën, enët e gjakut dhe muskujt nga këto pjesë të trupit tuaj për të formuar një gji të ri. Në rindërtimin e implanteve, kirurgët përdorin implante fiziologjike ose silikoni për të rikrijuar indet e gjirit. Ndonjëherë kirurgët përdorin një kombinim të implanteve dhe indeve nga trupi juaj. Rindërtimi i implantit mund të ndodhë së bashku me një mastektomi.

Nëse me anë të lumpektomisë, mund të përfitoni nga rindërtimi onkoplastik. Në rindërtimin onkoplastik, kirurgët përdorin teknikat e zvogëlimit të gjirit ose ngritjen e gjirit në të njëjtën kohë me lumpektominë. Zvogëlimi i gjoksit ose ngritja e gjirit ndihmon në plotësimin e defektit të krijuar nga lumpektomia dhe përmirëson formën e gjoksit.

 

Çfarë është Rindërtimi i Gjirit (Riparimi i Gjirit)?

Rindërtimi i gjirit është procesi i ristrukturimit të gjirit dhe rikthimit të pamjes së tij pas mastektomisë (kirurgjisë së gjirit) në raste të tilla si kanceri i gjirit. Ky operacion ndihmon pacientin të rifitojë pamjen e tij natyrale dhe të shërohet psikologjikisht.

Këtu janë informacione të rëndësishme për rindërtimin e gjirit:

Rindërtimi pas mastektomisë: Operacioni i mastektomisë është një procedurë kirurgjikale e kryer për trajtimin e kancerit të gjirit. Kur indi i gjirit hiqet plotësisht ose pjesërisht, gjoksi i pacientit rindërtohet dhe i jepet një pamje natyrale.

Metodat e rindërtimit: Për rindërtimin e gjirit mund të përdoren metoda të ndryshme. Këto përfshijnë përdorimin e një proteze të gjirit, krijimin e indit të ri të gjirit duke përdorur indin tuaj (autorekonstruksion) ose një zgjerues indi.

Proteza e gjirit: Përdorimi i protezës së gjirit në rindërtimin e gjirit bëhet duke vendosur implante në vend të indit të gjirit. Kjo metodë siguron një proces më të shpejtë rikuperimi dhe kërkon më pak operacion për pacientin.

Autotransplantimi: Në këtë metodë, një gji i ri krijohet duke përdorur lëkurën, yndyrën dhe indet e muskujve të marra nga trupi juaj. Në këtë metodë, rindërtimi i gjirit dhe ngritja e gjirit mund të kryhen në të njëjtën seancë.

Zgjeruesi i indeve: Në këtë metodë, një zgjerues indi vendoset nën lëkurë dhe me kalimin e kohës i shtohet lëngu këtij zgjeruesi, duke lejuar që indi i gjirit të rritet. Më pas, rikonstruksioni i gjirit përfundon me vendosjen e një proteze të gjirit.

Rimëkëmbja pas operacionit: Procesi i rikuperimit të pacientit pas rindërtimit të gjirit varet nga metoda kirurgjikale dhe gjendja e përgjithshme shëndetësore e pacientit. Në përgjithësi, pacientët mund të kthehen në aktivitetet e tyre të përditshme brenda disa javësh dhe shërimi i plotë mund të zgjasë disa muaj.

Rindërtimi i gjirit është një procedurë e rëndësishme kirurgjikale që ndikon pozitivisht në pamjen fizike dhe shëndetin psikologjik të pacientit. Metoda më e përshtatshme e rindërtimit për çdo pacient përcaktohet duke marrë parasysh strukturën e gjoksit të pacientit, gjendjen shëndetësore dhe pritshmëritë estetike. Procedurat e rindërtimit të gjirit të kryera nën mbikëqyrjen dhe mbikëqyrjen e një kirurgu plastik specialist zakonisht japin rezultate të suksesshme.

 

Kush mund të marrë rindërtimin e gjirit?

 • Ata që kanë bërë operacion mastektomi (heqje gjiri) për shkak të kancerit të gjirit
 • Ata që përjetojnë asimetri ose mungesë vëllimi pas zvogëlimit ose zmadhimit të gjoksit
 • Ata me mangësi kongjenitale të zhvillimit të gjirit
 • Ata që humbën indin e gjirit për arsye traumatike

Metodat e rindërtimit të gjirit:

Metoda e protezës: Krijimi i gjinjve me inde të marra nga pjesë të tjera të trupit
Metoda e zgjerimit të indeve: Rritja e vëllimit të indeve me kalimin e kohës me balona të vendosura nën lëkurë dhe vendosjen e një proteze
Metoda e përplasjes: Krijimi i gjirit duke përdorur inde dhe enët e gjakut të marra nga pjesë të tjera të trupit
Përfitimet e rindërtimit të gjirit:

Rritja e imazhit të trupit dhe vetëbesimit

 • Shërimi psikologjik dhe emocional
 • Ruajtja e ekuilibrit fizik
 • Mundësia për të veshur rroba të rehatshme
 • Ruajtja e ndjesive dhe funksioneve shqisore në thithkë (në disa metoda)

Procesi i rindërtimit të gjirit:

 • Vlerësimi dhe planifikimi para-kirurgjikal
 • Kirurgji nën anestezi
 • Procesi i rimëkëmbjes pas operacionit
 • Procedurat shtesë kirurgjikale (nëse është e nevojshme)
 • Kujdesi dhe ndjekja e protezave

Gjërat që duhen marrë parasysh rreth rindërtimit të gjirit:

 • Ashtu si me çdo procedurë kirurgjikale, rindërtimi i gjirit mund të ketë disa rreziqe dhe efekte anësore.
 • Procesi i rimëkëmbjes pas operacionit mund të ndryshojë nga personi në person.
 • Gjoksi pas rindërtimit mund të mos duket tamam si gjoksi origjinal.

Rindërtimi i gjirit (Riparimi i gjirit) në Turqi

Një Mjek, e cila është ndër kompanitë që ofrojnë shërbime në fushën e rindërtimit të gjirit (riparimi i gjirit) në Turqi, ofron shërbime me një ekip ekspertësh dhe pajisje moderne teknologjike për të plotësuar nevojat e rindërtimit të pacientëve pas kancerit të gjirit. Operacionet e rindërtimit të gjoksit të Një Mjek planifikohen dhe kryhen me kujdes, duke marrë parasysh pritshmëritë shëndetësore dhe estetike të pacientëve.

Faqe të tjera

Merrni Ofertë Falas
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:01
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale