Një Mjek

Shikoni postimet e blogut Një Mjek

Deliriumi

Deliriumi

Deliriumi është një shqetësim i papritur, i luhatshëm dhe zakonisht i kthyeshëm i funksionit mendor. Karakterizohet nga paaftësia për të qenë i vëmendshëm, çorientimi, paaftësia për të menduar qartë dhe luhatjet në nivel

Lexo më shumë
Sëmundja e Lupusit (Lupusi Eritematoz Sistemik)

Sëmundja e Lupusit (Lupusi Eritematoz Sistemik)

Lupusi eritematoz sistemik (lupus) është një sëmundje autoimune kronike që mund të prekë shumë pjesë të trupit. Lupusi ndodh kur sistemi imunitar, i cili normalisht ndihmon në mbrojtjen e trupit nga infeksionet dhe sëmun

Lexo më shumë
Shtatzënia Ektopike - Një Shtatzëni Jashtë Mitrës

Shtatzënia Ektopike - Një Shtatzëni Jashtë Mitrës

Një shtatzëni ektopike ndodh më shpesh në një tub fallopian, i cili bart vezët nga vezoret në mitër. Ky lloj i shtatzënisë ektopike quhet shtatzëni tubale. Ndonjëherë, një shtatzëni ektopike ndodh në zona të tjera të tru

Lexo më shumë
Sëmundja Celiac – Intoleranca ndaj Glutenit

Sëmundja Celiac – Intoleranca ndaj Glutenit

Sëmundja celiac është një çrregullim kronik i tretjes dhe imunitetit që dëmton zorrën e hollë. Sëmundja shkaktohet nga ngrënia e ushqimeve që përmbajnë gluten - një proteinë që gjendet në grurë, thekër, elb dhe tërshërë.

Lexo më shumë
Hernia Hiatale - Shkaqet dhe Simptomat

Hernia Hiatale - Shkaqet dhe Simptomat

Një herni është kur një strukturë e trupit del jashtë përmes një hapjeje jonormale në një pjesë tjetër dhe futet në një hapësirë ku normalisht nuk gjindet.

Lexo më shumë
Meningjiti: Inflamacioni i Membranave të Trurit

Meningjiti: Inflamacioni i Membranave të Trurit

Meningjiti është një infeksion i membranave mbrojtëse që rrethojnë trurin dhe palcën kurrizore (meningjet). Meningjet tuaja mbrojnë trurin dhe palcën kurrizore nga dëmtimi dhe ofrojnë mbështetje dhe strukturë.

Lexo më shumë
Miastenia Gravis - Nga Dobësia do të Vijë Forca

Miastenia Gravis - Nga Dobësia do të Vijë Forca

Miastenia gravis është një sëmundje kronike autoimune, neuromuskulare që shkakton dobësi në muskujt skeletorë (muskujt që lidhen me kockat tuaja dhe tkurren për të lejuar lëvizjen e krahëve dhe këmbëve

Lexo më shumë
Gurët e Fshikëzës së Tëmthit (Kolelitiaza)

Gurët e Fshikëzës së Tëmthit (Kolelitiaza)

Kolelitiaza, ose gurët e tëmthit, janë depozita të ngurtësuara të lëngut tretës që formohen në fshikëzën e tëmthit.

Lexo më shumë
Gjithçka rreth Kancerit të Gjirit - Shkaqet, Diagnoza dhe Trajtimi

Gjithçka rreth Kancerit të Gjirit - Shkaqet, Diagnoza dhe Trajtimi

Kanceri i gjirit është një nga tumoret malinje më të zakonshme që rezulton nga rritja jonormale e qelizave të gjirit. Është deri tani kanceri më i zakonshëm tek gratë e moshave të ndryshme.

Lexo më shumë
Kanceri i Kolonit: Simptomat, Fazat dhe Trajtimi

Kanceri i Kolonit: Simptomat, Fazat dhe Trajtimi

Kanceri i kolonit është një rritje e qelizave që fillon në një pjesë të zorrës së trashë të quajtur kolon. Koloni është pjesa e parë dhe më e gjatë e zorrës së trashë.Zorra e trashë është pjesa e fundit e sistemit tretës

Lexo më shumë
Çrregullimet e Personalitetit

Çrregullimet e Personalitetit

Çrregullimi i personalitetit është një lloj çrregullimi mendor në të cilin keni një model të ngurtë dhe jo të shëndetshëm të të menduarit, funksionimit dhe sjelljes.

Lexo më shumë
Rëndësia e Shëndetit Mendor në Shëndetin e Përgjithshëm

Rëndësia e Shëndetit Mendor në Shëndetin e Përgjithshëm

Shëndeti mendor është shumë më tepër sesa mungesa e sëmundjes; është gjithashtu një mirëqenie që përfshin kapacitetin për të krijuar dhe mbajtur marrëdhënie, për të mësuar, për të punuar, për pushim dhe rekreacion

Lexo më shumë
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
13:48
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale