Një Mjek
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale
Një Mjek

Shikoni postimet e blogut Një Mjek

Skolioza - Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Skolioza - Simptomat, Diagnoza dhe Trajtimi

Skolioza është një deformitet i shtyllës kurrizore, në të cilën shtylla kurrizore ka një lakore jonormale. Disa boshte kurrizore lakohen majtas ose djathtas në një formë `C`, ndërsa të tjera lakohen në të dy drejtimet,

Lexo më shumë
Leukemia (Kanceri i Gjakut)

Leukemia (Kanceri i Gjakut)

Leukemia është një term ombrellë për disa lloje të ndryshme të kancerit të gjakut dhe indeve gjakformuese të trupit. E gjitha fillon me probleme në krijimin e qelizave të gjakut. Leukemia fillon në indet e formimit të gj

Lexo më shumë
Efekti i diabetit në sy: Retinopatia Diabetike

Efekti i diabetit në sy: Retinopatia Diabetike

Njerëzit me diabet mund të kenë një sëmundje të syve të quajtur retinopati diabetike. Kjo është kur nivelet e larta të sheqerit në gjak shkaktojnë dëmtim të enëve të gjakut në retinë.

Lexo më shumë
Goditja në Tru

Goditja në Tru

Një goditje në tru është një gjendje kërcënuese për jetën që ndodh kur një pjesë e trurit tuaj nuk ka furnizim të mjaftueshme të gjakut.

Lexo më shumë
Obeziteti dhe Shtatzënia

Obeziteti dhe Shtatzënia

Indeksi i lartë i masës trupore (BMI) gjatë shtatzënisë mund të ketë një ndikim të madh në shëndetin tuaj dhe shëndetin e fëmijës suaj.

Lexo më shumë
Baloni Gastrik

Baloni Gastrik

Sistemi i balonit gastrik përbëhet nga një tullumbace e butë, e zgjerueshme, një tub vendosjeje dhe një sistem mbushjeje. Kirurgu e fut balonën nga goja dhe më pas e zgjeron atë me solucion salin steril.

Lexo më shumë
Aritmia e zemrës

Aritmia e zemrës

Një aritmi e zemrës është një rrahje e parregullt e zemrës. Problemet e ritmit të zemrës (aritmitë e zemrës) ndodhin kur sinjalet elektrike që koordinojnë rrahjet e zemrës nuk funksionojnë siç duhet.

Lexo më shumë
Sindroma e Vezores Policistike (PCOS)

Sindroma e Vezores Policistike (PCOS)

Sindroma e vezores policistike (PCOS) është një problem me hormonet që ndodh gjatë viteve të riprodhimit tek një femër. PCOS është një çekuilibër hormonal që ndodh kur vezoret tuaja prodhojnë hormone të tepërta.

Lexo më shumë
Sindroma Cushing | Hiperkortizolizmi

Sindroma Cushing | Hiperkortizolizmi

Sindroma Cushing është një sëmundje e rrallë që ndodh kur trupi juaj prodhon shumë një hormon të quajtur kortizol. Një fjalë tjetër për sindromën Cushing është hiperkortizolizmi.

Lexo më shumë
Skleroza e Shumëfishtë (MS): Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Skleroza e Shumëfishtë (MS): Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Skleroza e shumëfishtë (MS) është një sëmundje afatgjatë (kronike) e sistemit nervor qendror. Mendohet se është një çrregullim autoimun, një gjendje në të cilën trupi sulmon veten gabimisht.

Lexo më shumë
Infeksioni HIV dhe AIDS

Infeksioni HIV dhe AIDS

Infeksioni i virusit të mungesës së imunitetit të njeriut (HIV) është një virus që ndikon në sistemin imunitar. Ai gradualisht shkatërron qelizat e quajtura qeliza CD4, të cilat ndihmojnë trupin të qëndrojë i shëndetshëm

Lexo më shumë
Çrregullimi i Mungesës së Vëmendjes/Hiperaktivitetit (ADHD)

Çrregullimi i Mungesës së Vëmendjes/Hiperaktivitetit (ADHD)

Çrregullimi i deficitit të vëmendjes/hiperaktivitetit (ADHD) është një nga çrregullimet mendore më të zakonshme që prek fëmijët. Simptomat e ADHD përfshijnë pavëmendje, hiperaktivitet, dhe impulsivitet.

Lexo më shumë
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:11
Filloni Bisedën
Viber