Një Mjek
Dallimi mes Botox® dhe Dermal Fillers

Dallimi mes Botox® dhe Dermal Fillers

Botox® dhe mbushësit (fillers) janë të dyja trajtime efektive për trajtimin e linjave të holla dhe rrudhave, ndër shqetësimet e tjera kozmetike. Këto trajtime mjekësore janë shumë të njohura në mesin e individëve që duan të duken sa më mirë. Megjithatë, shumë njerëz kanë pyetje se cili është ndryshimi midis Botox®-it dhe fillers. Duke kuptuar plotësisht se për çka çdo trajtim është krijuar për të bërë, do të jetë më e lehtë për njerëzit që të zgjedhin opsionin më të mirë për të adresuar shqetësimet e tyre unike kozmetike.

Botox® dhe mbushësit e fytyrës aplikohen të dyja me injeksion, por dy procedurat kozmetike minimalisht invazive ndryshojnë në të gjitha aspektet e tjera. Dallimi thelbësor është se Botox® mund të përdoret për të reduktuar në mënyrë indirekte linjat dhe rrudhat duke bllokuar sinjalet nervore për muskujt që në fakt shkaktojnë linjat dhe rrudhat. Mbushësit e lëkurës, megjithatë, përdoren për të reduktuar shfaqjen e linjave dhe rrudhave duke shtuar vëllim dhe strukturë shtesë nën lëkurë.

 

Çfarë është Botox®?

Botox® është një formë e pastruar e toksinës botulinum që merret nga bakteret. Megjithëse është vdekjeprurëse në sasi më të mëdha, sasia e vogël dhe e rregulluar e Botox-it e dhënë për të korrigjuar rrudhat është përdorur në mënyrë të sigurt për dekada.

Botox® funksionon duke bllokuar sinjalet nervore në muskujt ku injektohet. Kur këto sinjale nervore ndërpriten, muskuli i prekur paralizohet përkohësisht ose ngrihet. Pa lëvizjen e këtyre muskujve të zgjedhur në fytyrë, disa rrudha mund të zbuten, zvogëlohen apo edhe të hiqen.

Botoksi dhe trajtimet e tjera të bëra me toksinë botulinum quhen ndonjëherë neuromodulatorë ose neurotoksina.

Trajtimet e bëra me toksinë botulinum shiten nën emrat e markave Botox Cosmetic, Dysport dhe Xeomin.

 

Çfarë mund të korrigjojë Botox®?

Botox-i vepron vetëm në rrudhat që shkaktohen nga lëvizja e muskujve. Këto njihen si rrudha dinamike dhe shpesh quhen "linja ekspresioni".

Rrudhat dinamike më të zakonshme që mund të trajtojë Botox janë linjat në pjesën e sipërme të fytyrës, të tilla si "11" midis vetullave, linjat horizontale në ballë dhe rrudhat rreth syve. Këto linja shkaktohen nga buzëqeshja, vrenjtja e vetullave, dhe shprehjet e tjera të fytyrës.

Botox® nuk do të funksionojë në linjat e holla dhe rrudhat e shkaktuara nga varja ose humbja e dhjamit në fytyrë. Këto njihen si rrudha statike. Rrudhat statike përfshijnë vija në faqet, qafën dhe zonat e fytit.

Botox® nuk është një trajtim i përhershëm. Trajtimet e përsëritura janë të nevojshme për efekte të vazhdueshme reduktuese të rrudhave.

Ato përdoren gjithashtu për të trajtuar spazmat e qafës, djersitjen, fshikëzën tepër aktive, syrin dembel dhe gjendje të tjera mjekësore.

 

Çfarë janë mbushësit e lëkurës (Dermal Fillers)?

Mbushësit e lëkurës janë substanca të ngjashme me xhel që injektohen nën lëkurë për të rikthyer volumin e humbur, linjat e lëmuara dhe zbutur rrudhat, ose për të përmirësuar konturet e fytyrës.. Janë të disponueshme si opsionet e mbushësit të përkohshëm ashtu edhe ato afatgjatë të lëkurës.

Disa mbushës janë të përkohshëm sepse substancat e injektuara do të shpërbëhen dhe përthithen nga trupi juaj me kalimin e kohës.

Shembuj të mbushësve të përkohshëm përfshijnë:

· Acidi hialuronik: Juvederm, Restylane dhe Captique

· Hidroksilapatiti i kalciumit: Radiesse

· Acidi poli-L-laktik (PLLA): Skulptra

 

Ekziston gjithashtu një formulim sintetik mbushës i lëkurës që nuk absorbohet nga trupi. Kjo e bën atë një opsion më të përhershëm trajtimi. Është bërë nga rruaza të lëmuara plastike të quajtura rruaza polimetilmetakrilate (PMMA). Bellafill është i vetmi mbushës PMMA i miratuar nga FDA i disponueshëm. Rezultatet e tij mund të zgjasin deri në 5 vjet.

 

Çfarë mund të korrigjojnë mbushësit e lëkurës?

Lloje të ndryshme mbushësish të lëkurës janë krijuar për të trajtuar shenja të ndryshme të plakjes. Në varësi të mbushësit të zgjedhur, ato mund të trajtojnë:

· Rrudha të moderuara deri në të rënda të fytyrës

· Shenjat e akneve në faqe

· Shtimi i plotësisë në buzë, faqe, mjekër, nofull, nën sy dhe në pjesën e pasme të duarve

· Përmirësoni simetrinë midis tipareve të fytyrës

 

Si Botox®  ashtu edhe mbushësit dermal konsiderohen efektivë. Të dy trajtimet kërkojnë trajtime pasuese nëse doni të ruani rezultatet. Këto trajtime vijuese ndryshojnë në varësi të llojit të injektimit që keni marrë dhe faktorëve të tjerë individualë si metabolizmi.

Si mbushësit e lëkurës ashtu edhe botoksi mund të shkaktojnë efekte të lehta anësore si ënjtje, skuqje ose dhimbje. Ato duhet të administrohen nga një profesionist i trajnuar i kujdesit shëndetësor në një mjedis mjekësor për të shmangur komplikimet serioze.

Për më shumë informata në lidhje me kontrolletekzaminimettrajtiminshpenzimet dhe çdo gjë tjetër rreth shërbimeve tona në kuadër të partnerëve tanë, ju lutëm na kontaktoni përmes linjave tona të kontaktit si më poshtë ose plotësojeni formularin e dhënë në webfaqe dhe ne do ju kontaktojmë shumë shpejtë:

e-mail: info@njemjek.com

Turqi: +90 541 557 37 36; Kosovë: +383 48 333 752

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
14:58
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale