Një Mjek
Zbulimi i Hershëm Shpëton Jetë

Tetori - Muaji i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit

Zbulimi i hershëm shpëton jetë!

 

Hapat për vetkontrollin e gjirit:

Hapi I, Vështrimi i gjirit (qëndrimi para pasqyrës): Gjinjtë vëzhgohen duke qëndruar në këmbë përballë pasqyrës, me krahët të puthitur me trupin ose duart në bel. Shikohet përmasa dhe forma e gjinjve, ndryshimet në lëkurë si dhe njëkohësisht kontrollohen thithkat e gjinjve për të parë nëse ka ndryshime si p.sh: prania e ndonjë kokrre, gropëzim apo rrudhosje si dhe ndryshime të lëkurës si skuqje, tërheqje e lëkurës, trashje, dëmtime, lëkurë “portokalli” etj.

Hapi ll, Palpimi (prekja me dorë) me duar lartë ose me krahët e mbledhura sipër, pas kokës.

Hapi lll, Palpimi i gjirit shtrirë: Gjinjtë mund të palpohen edhe në këtë pozicion, madje pjesa e poshtme e tyre mund të kontrollohet më mirë shtrirë, pasi gjiri shtrihet pranë toraksit (kafazit të krahërorit).

Hapi IV, Palpimi i gjoksit gjatë qëndrimit: Gjinjtë palpohen me kujdes me majat e gishtave. Gjiri i djathtë palpohet me mollëzat e gishtave të dorës së majtë dhe anasjelltas. Është e rëndësishme të dihet se në disa gra, kuadrati i sipërm i jashtëm i gjirit në prekje mund të ndjehet më i fortë/ngjeshur. Pastaj ushtrohet presion mbi thithkat me gishtin tregues dhe atë të madh, për të parë nëse rrjedhin sekrecione. Nëse rrjedhin sekrecione, atëherë i duhet kushtuar vëmendje ngjyrës dhe konsistencës së sekrecioneve.

Për më shumë informata në lidhje me kontrolletekzaminimettrajtiminshpenzimet dhe çdo gjë tjetër rreth shërbimeve tona në kuadër të partnerëve tanë, ju lutëm na kontaktoni përmes linjave tona të kontaktit si më poshtë ose plotësojeni formularin e dhënë në webfaqe dhe ne do ju kontaktojmë shumë shpejtë:

e-mail: info@njemjek.com

Turqi: +90 541 557 37 36; Kosovë: +383 48 333 752

 

“Besimi i juaj është përgjegjësi për ne.”

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
15:08
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale