Një Mjek
Mbjellja e Flokëve
Mbjellja e Flokëve

Mbjellja e flokëve

Shumica prej nesh i marrim flokët si të mirëqenë - domethënë, derisa ato të zhduken. Për shumë njerëz, një transplant flokësh mund të ndihmojë në kthimin e asaj që duket si një kokë me flokë e plotë - ose të paktën më e plotë.

Nëse rrallimi i flokëve ose tullaceria ju shqetëson vërtet, mbjellja e flokëve mund të jetë një mënyrë për t'u ndjerë më rehat me pamjen tuaj.

Mbjellja e flokëve është një procedurë që aplikohet për të trajtuar rënien e flokëve. Metoda të ndryshme janë të disponueshme, por të gjitha transplantet e flokëve përfshijnë marrjen e folikulave nga pjesa donore e kokës dhe vendosjen e këtyre folikulave në zona tullace të kokës.

Ekzistojn disa metoda të mbjelljes së flokëve, por më kryesoret janë metoda FUE, metoda DHI dhe metoda Safir.

 

Metoda FUE

FUE – ose Nxjerrja e Njësisë Folikulare është një proces transplantimi i flokëve që zëvendëson flokët e humbur ose të holluar duke marrë folikulat e shëndetshëm nga një zonë donore e kokës (zakonisht pjesa e pasme dhe anash) dhe duke i transplantuar ato në një zonë të holluar të kokës, siç është vija e flokëve, ose kurora. FUE është një opsion minimalisht invaziv i rikthimit të flokëve që kërkon aftësi dhe saktësi dhe arrin rezultatin më të mirë dhe më natyral.

Një transplant flokësh FUE funksionon duke nxjerrë grupe natyrale prej 1-4 qime, dhe duke i transplantuar ato në zonën tullace të kokës.

Kirurgët tanë fillimisht do të punojnë për të hequr një numër graftesh zakonisht në grupe prej 1-4 qime. Këto grupe qimesh nxirren zakonisht nga anët e kokës ose pas qafës, duke përdorur një instrument të specializuar ekstraktues me diametër më të vogël se 1 mm. Këto folikula më pas transferohen në zonën marrëse të kokës dhe implantohen duke përdorur një mikroskop stereo. Në varësi të numrit të folikulave që procesohen, mbjellja e flokëve me metodën FUE zgjatë 6 deri në 9 orë.

Ne kujdesemi shumë për të mbjellë qimet në këndin e duhur për të imituar flokët e mëparshme, ashtu siç do të rriteshin natyrshëm për të siguruar që flokët e sapo transplantuar të përzihen në mënyrë të përsosur dhe të ngjajnë me një model flokësh natyral.

Një nga gjërat që ju nevojitet është rritja e shëndetshme e flokëve në pjesën e prapme dhe në anët e kokës, për të shërbyer si një zonë donatore për të marrë folikulat. Faktorë të tjerë, të tillë si ngjyra e flokëve, struktura dhe valëzimi ose kaçurrelat, mund të ndikojnë gjithashtu në rezultat.

 

Metoda DHI

Kirurgjia mbjelljes së flokëve me metodën DHI  (Direct Hair Implantation) është një procedurë më e re në krahasim me FUE dhe është e ngjashme me teknikën FUE, domethënë nuk lë shenja pas operacionit dhe ofron një pamje natyrale.

Si hap i parë, folikulat e qimeve hiqen një nga një duke përdorur një mjet të specializuar me diametër 1 mm ose më pak. Në hapin tjetër, folikulat e flokëve ngarkohen në një pajisje implanti të njohur si Choi Implanter Pen dhe procedura kryhet duke i implantuar ato direkt në zonën marrëse. Gjatë procedurës DHI, krijimi i kanaleve dhe implantimi përfundon në të njëjtën kohë. Me stilolapsin Choi Implanter, i jep më shumë ndjeshmëri mjekut gjatë implantimit të folikulave të flokëve. Në të njëjtën kohë, siguron kontroll më të rehatshëm të këndit, drejtimit dhe thellësisë së flokëve të sapo transplantuar. Gjithashtu, koha e rikuperimit për DHI është e ngjashme me FUE. Zakonisht duhen 12-18 muaj që të shfaqen rezultatet e plota.

 

Dallimi në mes te Metodës FUE dhe DHI 

Ne metoden FUE, kanalet hapen manualisht ne koke perpara se te implantohen (mbjellen) folikulat (rrenjet) e flokeve. Ne metoden DHI, perdoret nje mjet i specializuar  ne forme stilolapsi qe munde ti beje te dyja ne te njejen kohe, edhe hapjen edhe implantimin ( mbjelljen). Shume pacient munde te preferojne metoden FUE me shume se metoden DHI. Ne metoden DHI numri maksimal I transplanteve  qe munde te implantohen  edhe 4000,ndersa metoda FUE munde te mbuloje siperfaqe shume me  te madhe. Per kete arsye, DHI zakonisht preferohet per te trajtuar seksione me te vogla dhe specifike të renies se flokeve.

 

Metoda Safir

Transplanti i flokeve Sapphire është versioni i avancuar minimalisht invaziv i teknikës FUE së transplantimit të flokëve, i cili aplikohet me stilolapsa të posaçëm kirurgjikale me majë të mprehtë të bërë nga mineral safiri.

Teknika e safirit kryhet duke transplantuar një nga një folikulat e flokëve të marra nga zona e dhuruesit në incizionet e hapura në formë V, safiri në zonën që do të transplantohet.

Me këtë teknikë, trauma e indeve e shkaktuar nga këto mikro-plagë minimizohet. Kanalet në formë V të hapura nga tehët e mprehtë të safirit janë shumë më të vogla. Një prerje minimale kirurgjikale shkurton dukshëm procesin e shërimit të plagëve, zvogëlon deformimin e indeve dhe na ndihmon të arrijmë rezultate shumë më natyrale të transplantit të flokëve.

Pa marrë parasysh se cila metodë aplikohet, mbjellja e flokëve bëhet duke aplikuar anestezi lokale.

Për më shumë informata në lidhje me kontrolletekzaminimettrajtiminshpenzimet dhe çdo gjë tjetër rreth shërbimeve tona në kuadër të partnerëve tanë, ju lutëm na kontaktoni përmes linjave tona të kontaktit si më poshtë ose plotësojeni formularin e dhënë në webfaqe dhe ne do ju kontaktojmë shumë shpejtë:

e-mail: info@njemjek.com

Turqi: +90 541 557 37 36; Kosovë: +383 48 333 752

 

“Besimi i juaj është përgjegjësi për ne.”

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
05:32
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale