Një Mjek
Turqia: Vendi ideal për Diagnostifikim dhe Trajtime Mjekësore
Turqia: Vendi ideal për Diagnostifikim dhe Trajtime Mjekësore

Vendi ideal për Diagnostifikim dhe Trajtime Mjekësore

Turqia është destinacioni i gjashtë më i popullarizuar turistik në botë. Është një nga destinacionet kryesore dhe më të preferuara në fushën e turizmit shëndetësor në vitet e fundit. Duke tërhequr ata që kërkojnë shërbime mjekësore me cilësi të lartë dhe me çmime të përballueshme, Turqia ofron një gamë të gjerë shërbimesh në fushën e trajtimeve dentare, procedurave ortopedike, kirurgjisë kozmetike dhe mjekësisë së brendshme. Përveç shërbimeve moderne mjekësore, Turqia është gjithashtu e famshme për praktikat e saj të lashta shëndetësore si banjat turke, dhe spa. Këto terapi tradicionale ofrojnë një përvojë unike dhe rinovuese për vizitorët.

Me më shumë se 1.000.000 vizitorë që vijnë për kujdes mjekësor çdo vit në Turqi, vetëm në vitin që lam pas (2022), për qëllime mjkësore Turqinë e kanë vizituar 1.258.382 turist. Tashmë Turqia është zhvilluar në një destinacion të pëlqyer të turizmit mjekësor. Sipas statistikave, numri i turistëve mjekësorë pritet të kalojë 2.000.000 në vitin 2023. Më tej, turistët mjekësorë përbëjnë më shumë se 32% të turistëve në Turqi dhe gjenerojnë mbi 4 miliard dollar të hyra vjetore për Turqinë.

Ka disa përparësi për të marrë trajtime mjekësore në Turqi

Spitalet e akredituara nga JCI

Cilësia e shërbimit të shumë spitaleve në Turqi konfirmohet nga organizma akreditimi me famë botërore. Më shumë se 50 klinika turke janë të akredituara nga Komisioni i Përbashkët Ndërkombëtar (JCI).

Akreditimi i JCI është procesi i vlerësimit të përputhshmërisë së një institucioni shëndetësor me standardet e vendosura dhe të njohura ndërkombëtarisht. Qëllimi është përmirësimi i cilësisë së kujdesit ndaj pacientit dhe kujdesit mjekësor. Spitalet turke renditen të dytat në botë të akredituara nga kjo organizatë.

Teknologji e avancuar mjekësore në Turqi

Turqia ka bërë investime të konsiderueshme në infrastrukturën e saj mjekësore vitet e fundit dhe shumë spitale dhe klinika janë të pajisura me teknologjinë më të fundit mjekësore. Kjo do të thotë që pacientët mund të marrin trajtime mjekësore dhe operacione të cilësisë së lartë me pajisjet dhe teknologjinë më të fundit. Për shembull, Turqia ka një nga numrat më të lartë të sistemeve të kirurgjisë robotike në Evropë, i cili lejon operacione më të sakta dhe kohë më të shpejtë rikuperimi.

Staf të trajnuar

Turqia ka një grup të madh mjekësh shumë të trajnuar, të cilët kanë përvojë në trajtimin e një game të gjerë të problemeve mjekësore. Shumë nga këta mjekë kanë marrë trajnimin e tyre mjekësor në Evropë ose Shtetet e Bashkuara dhe flasin rrjedhshëm anglisht ose gjuhë të tjera. Kjo do të thotë që pacientët mund të marrin kujdes mjekësor me cilësi të lartë nga mjekë me përvojë, të cilët mund të komunikojnë në mënyrë efektive me ta. Gjithashtu, shumë mjekë në Turqi kanë marrë certifikimin nga Bordi Amerikan i Specialiteteve Mjekësore, i cili është një kredencial shumë i respektuar në fushën mjekësore.

Çmime të përballueshme të trajtimit në Turqi

Krahasuar me vende si Mbretëria e Bashkuar, SHBA, Italia dhe Australia, Turqia është e njohur për ofrimin e turizmit të kujdesit shëndetësor dhe shërbimeve që janë të përballueshme dhe të cilësisë më të lartë.

Shifrat flasin vetë: procedurat kirurgjikale dhe mjekësore mund të jenë rreth 90% më pak të shtrenjta në Turqi se në shumë vende. Pothuajse 70% e turistëve mjekësorë në mbarë botën vijnë në Turqi për procedura mjekësore, dentare dhe kirurgjikale në mjedise klinike private moderne. Kirurgjia estetike si implantet e gjirit, barku dhe transplantet e flokëve në Turqi janë gjithashtu 70% më të lira se në pjesën tjetër të Evropës. Kështu që ju paguani më pak duke përfituar nga trajtimet me cilësi të lartë.

 

Pse turizmi mjekësor në Turqi konsiderohet kaq i përballueshëm?

Shpenzimet e Turqisë janë të përballueshme për turistët mjekësorë dhe ka mjaft arsye pse. Një prej tyre është kursi i këmbimit valutor. Për shkak të ekonomisë në rënie të Turqisë, Lira turke ka më pak vlerë në krahasim me dollarin, paundin, dinarin, etj.

Në çmim ndikon edhe kostoja e ulët e jetesës në Turqi. Krahasuar me vendet e tjera evropiane, Turqia ka një kosto më të ulët jetese, në këtë mënyrë, Turqia është në gjendje të ofrojë një ofertë më të përballueshme për procedurat për turistët mjekësorë.

Për të rritur shkallën e turizmit mjekësor, Turqia u ofron klinikave dhe spitaleve një mundësi të mrekullueshme për t'u çliruar nga taksat. Kjo është arsyeja pse shpenzimet që keni janë më të vogla pasi nuk përfshihet taksa.

 

Shërbimet më të popullarizuara për turizmin mjekësor në Turqi

Turistët mjekësorë ose pacientët shkojnë më së shumti në Turqi për trajtimin e kancerit, transplantin e palcës së eshtrave, transplantimin e organeve dhe ndërhyrjet mikrokirurgjikale. Në Turqi,kirurgjia plastike dhe estetike është poashtu shumë e popullarizuar si tek femrat ashtu edhe tek meshkujt. Fushat e neurokirurgjisë, kardiologjisë, stomatologjisë, urologjisë, obstetrikës dhe gjinekologjisë, ortopedisë dhe traumatologjisë nuk janë më pak të kërkuara.

Barnat e disponueshme të regjistruara

Pacientët nga vendet e CIS (Komonuelthi i Shteteve të Pavarura)  shpesh përballen me problemin e mungesës së barnave të nevojshme në vendet e tyre të lindjes. Në Turqi janë regjistruar dukshëm më shumë medikamente. Zakonisht ato nevojiten për terapi imune dhe të targetuar, për trajtimin e sëmundjeve të rralla që nuk janë të zakonshme në vendet e CIS. Specialistët kanë mundësinë të zgjedhin një ilaç për çdo pacient individualisht. Në të njëjtën kohë, ata marrin parasysh të gjitha tiparet e një sëmundjeje të veçantë.

Trajtimi pa pengesa gjuhësore

Barrierat gjuhësore mund të jenë një shqetësim i madh për pacientët ndërkombëtarë që kërkojnë trajtim mjekësor jashtë vendit. Megjithatë, Turqia ka ndërmarrë hapa për të zgjidhur këtë problem në industrinë e turizmit mjekësor. Angazhimi i përkthyesve profesionist nëpër spitalet ku ofrohet shërbime mjkësore për pacientët ndërkombëtarë dhe poashtu njohja e rrjedhshme e anglishtes dhe e gjuhëve të tjera të huaja nga shumë profesionistë mjekësorë në Turqi, e bën më të lehtë për pacientët ndërkombëtarë të komunikojnë me mjekët e tyre dhe profesionistë të tjerë të kujdesit shëndetësor.

Gatishmëria

Sektori i kujdesit shëndetësor të Turqisë është i vetëdijshëm për vlerën që sjellin klientët e tyre të huaj, ndaj ata i kushtojnë vëmendje plotësimit të kërkesave të pacientëve që udhëtojnë nga vendet e tjera. Si rezultat, ju mund të planifikoni procedurën tuaj të zgjedhur në vetëm dy javë, ndërsa në vende të tjera, është e zakonshme të prisni vite për të njëjtin trajtim.

Mikpritja

Të huajt në Turqi nuk hasin kurrë një qëndrim negativ nga vendasit sepse ata janë gjithmonë mikpritës. Nuk ka intolerancë racore, fetare apo tjetër. Të gjithë e kuptojnë se ekonomia e vendit është shumë e varur nga numri i turistëve dhe për këtë arsye turistët janë të mirëpritur në Turqi në çdo kohë.

Niveli më i lartë i shërbimit

Pacientët e huaj pajisen me:

- Transport nga aeroporti;

- Akomodimi në hotel;

- Akomodimi i të afërmve për periudhën e trajtimit;

- Përkthyes/e 24 orë;

- Asistencë në përgatitjen e të gjitha dokumenteve të nevojshme në gjuhën amtare dhe turke;

- Dhoma komode me të gjitha komoditetet.

Vend i përshtatshëm gjeografik

Për shkak të pozicionit të saj unik dhe të përshtatshëm gjeografik, Turqia është udhëkryqi i dy kontinenteve që kufizohen me Evropën, Azinë dhe Azinë Qendrore. Mund të vizitohet lehtësisht dhe shpejt me fluturime direkte nga shumica e vendeve. Turqia është në dispozicion të shumë vendeve të botës pa pasur nevojë për vizë. Kjo e bën vendin edhe më të popullarizuar me pacientë nga e gjithë bota.

Një kombinim i relaksimit dhe trajtimit

Kombinimi i shërbimeve mjekësore dhe atraksioneve turistike të Turqisë u ofron pacientëve ndërkombëtarë mundësinë për ta kthyer trajtimin e tyre mjekësor në një pushim. Vendi është i njohur për trashëgiminë e tij të pasur kulturore, peizazhet e bukura dhe historinë e pasur, duke u ofruar pacientëve mundësinë për të eksploruar dhe shijuar gjithçka që ofron Turqia. Kjo përfshin vizitën e vendeve historike, relaksimin në plazh ose përvojën e kulturës dhe kuzhinës tradicionale turke.

Konsiderojeni Turqinë nëse keni nevojë për një opsion trajtimi kirurgjik ose kirurgji plastike. Në këtë vend të mrekullueshëm, ju mund të përjetoni shkrirjen e veçantë të kulturave orientale, evropiane dhe arabe, përveç standardit të lartë dhe aksesit të kujdesit mjekësor të përballueshëm.

e-mail: info@njemjek.com

Turqi: +90 541 557 37 36; Kosovë: +383 48 333 752

 

“Besimi i juaj është përgjegjësi për ne.”

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
06:11
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale