Një Mjek
Heqja e dhjamit të tepërt me anë të Liposuksionit

Heqja e dhjamit të tepërt me anë të Liposuksionit

Çfarë është liposuksioni?

Liposuksioni, i njohur gjithashtu si lipoplastika ose thjeshtë "lipo", është një procedurë kirurgjikale kozmetike që përfshin heqjen e dhjamit të tepërt nga zona të veçanta të trupit. Me anë të kësaj procedure mund të largohen përgjithmonë qelizat yndyrore (adipocitet) që depozitojnë dhjamin nga një pjesë e caktuar e trupit tuaj që dëshironi të përmirësoni. Procedura zakonisht përdoret për të konturuar (formësuar) barkun, ijet, kofshët, vithet dhe zona të tjera ku dieta dhe stërvitja nuk kanë qenë të suksesshme. Liposuksioni është një procedurë e njohur e kirurgjisë estetike që mund t'i ndihmojë njerëzit të arrijnë një formë trupi më të hollë dhe më proporcionale. Mirëpo vlen të ceket se liposuksioni nuk është një metodë për humbje peshe dhe nuk heq dhjamin nga pjesët e tjera të trupit, siç është dhjami i brendshme përreth organeve.

Liposuksioni mund të kryhet vetëm ose së bashku me procedura të tjera të kirurgjisë plastike, të tilla si ngritja e fytyrës, zvogëlimi i gjoksit ose palosja e barkut.

 

Në cilat pjesë të trupit mund të bëhet liposuksioni?

Ju mund të bëni liposuksion kudo në trupin tuaj ku keni depozita të dhjamit. Disa nga zonat më të zakonshme ku bëhet liposuksioni përfshijnë:

• Barku dhe beli

• Shpina

• Pulpat dhe kyçet e këmbës

• Zona e gjoksit

• Fytyra, faqet, mjekra dhe qafa

• Ijet dhe vithet

• Pjesa e brendshme e gjurit

• Kofshët

• Pjesa e sipërme e krahëve

 

Kush mund të bëj liposuksion?

Kandidatët për liposuksion duhet të plotësojnë disa kërkesa për t'u siguruar që procedura e tyre është efektive dhe e sigurt. Kandidatët që kualifikohen për një procedurë liposuksioni përfshijnë:

• Të rriturit që kanë peshë mesatare ose pak mbi mesataren.

• Personat që kanë lëkurë të fortë me elasticitet dhe ton të mirë të muskujve.

• Të rriturit që kanë shëndet të mirë të përgjithshëm.

• Njerëzit që kanë depozita yndyre/dhjami që nuk mund t’i largojnë përmes dietës dhe ushtrimeve.

• Jo duhanpirësit. Nëse pini duhan, duhet ta lini duhanin.

• Njerëzit me synime realiste për rezultatin e procedurës.

Mosha nuk është një faktor kryesor, megjithëse personat e moshuar me elasticitet të zvogëluar të lëkurës mund të mos kenë të njëjtat rezultate si personat me lëkurë më të shtrënguar.

 

A mund të bëjnë meshkujt liposuksion?

Po. Njerëzit e çdo seksi mund t'i nënshtrohen liposuksionit. Për burrat, ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të rekomandojnë liposuksion për të trajtuar disa lloje të gjinekomastisë ose indeve të zgjeruara të gjirit mashkullor.

 

A është e dhimbshme procedura e liposuksionit?

Gjatë liposuksionit, nuk do të ndjeni asnjë dhimbje sepse kirurgu juaj do të përdorë anestezi. Ju mund të përjetoni dhimbje, ndjeshmëri ose dhimbje pas procedurës suaj për disa ditë, të cilat shumica e njerëzve e përshkruajnë si "djegie". Ofruesi juaj mund të ofrojë ilaçe për të ndihmuar në lehtësimin e shqetësimit tuaj ose mbështjellës të veçantë/veshje kompresuese që mund të vishni për të reduktuar ënjtjen. Rrobat e kompresimit janë të ngushta me lëkurën tuaj, por nuk e ndërpresin qarkullimin e gjakut.

 

Çfarë ndodh gjatë një procedure liposuksioni?

Para se të kryeni procedurën e liposuksionit, do të keni një anestezi lokale ose të përgjithshme.

Procedura përfshin prerje shumë të vogla në lëkurë dhe më pas përdoren teknika të ndryshme për të hequr yndyrën nën lëkurë në atë zonë. Yndyra mund të shndërrohet në lëng ose të gdhendet përpara se të thithet.

 

Cilat janë disa nga teknika të ndryshme që përdoren gjatë procedurës së liposuksionit?

Mënyra se si kryhet procedura juaj e liposuksionit varet nga teknika specifike që përdoret. Kirurgu juaj do të zgjedhë teknikën bazuar në qëllimet tuaja të trajtimit, zonën e trupit tuaj që do të trajtohet dhe nëse keni pasur procedura të tjera liposuksioni në të kaluarën.

Disa nga teknikat e ndryshme të liposuksionit përfshijnë si më poshtë:

• Liposuksion i asistuar me thithje

• Liposuksion i asistuar me ultratinguj (UAL

• Liposuksion i asistuar me lazer (LAL

• Liposuksion me asistencë (PAL)

 

Cilat janë benefitet e liposuksionit?

Përfitimet e liposuksionit kur bëhet për qëllime kozmetike përfshijnë:

• Një zgjidhje për të hequr zonat kokëfortë të yndyrës nga trupi juaj që nuk i përgjigjen dietës dhe stërvitjes.

• Një formë trupi më e lëmuar në mënyrë që rrobat tuaja të përshtaten më mirë.

• Sasi minimale e shenjave pas procedurës.

 

Siç u tha më lart, liposuksioni zakonisht bëhet për qëllime kozmetike, por ndonjëherë përdoret për të trajtuar gjendje të caktuara mjekësore të tilla si:

 

Limfedema: Një gjendje kronike, në të cilën lëngu i tepërt i njohur si limfë mblidhet në inde, duke shkaktuar edemë ose ënjtje. Edema zakonisht shfaqet në krahë ose këmbë. Liposuksioni ndonjëherë përdoret për të reduktuar ënjtjen, parehatinë dhe dhimbjen.

Gjinekomastia: Ndonjëherë dhjami grumbullohet nën gjoksin e një mashkulli.

Sindroma e lipodistrofisë: Yndyra grumbullohet në një pjesë të trupit dhe humbet në një tjetër. Liposuksioni mund të përmirësojë pamjen e pacientit duke siguruar një shpërndarje më natyrale të yndyrës në trup.

Humbje ekstreme në peshë pas obezitetit: Një person me obezitet morbid që humbet të paktën 40% të BMI-së së trupit të tyre mund të ketë nevojë për trajtim për të hequr lëkurën e tepërt dhe anomali të tjera.

Lipomat: Këto janë tumore beninje yndyrore.

 

Cilat janë rreziqet apo komplikimet pas liposuksionit?

Çdo operacion vjen me rreziqe. Liposuksioni njihet si procedure me rrezik të vogël mirëpo rreziqet janë të kufizuara kur zgjidhni një kirurg plastik të trajnuar.

Megjithëse të rralla, rreziqet e liposuksionit përfshijnë:

• Infeksion

• Diskolorim i lëkurës ose ndryshime në ndjeshmërinë e saj

• Mavijosje

• Ënjtje ose shërim i dobët i plagëve

• Dhimbje ose pa rehati derisa plaga juaj të shërohet.

• Dhimbje

• Gjakderdhje

• Deformime konturore

 

Sa është koha e rikuperimit për liposuksion?

Kirurgu juaj do t'ju flasë për kohën tuaj specifike të rimëkëmbjes. Rikuperimi i secilit person është i ndryshëm, në varësi të sasisë së dhjamit që heq kirurgu juaj dhe nga cila zonë e ka hequr atë. Mesatarisht, mund të duhen deri në 6 muaj për t'u shëruar plotësisht. Zakonisht 6 javët e para, do t'ju duhet të relaksoheni dhe të zvogëloni numrin e aktiviteteve që kryeni për ta lënë trupin tuaj të shërohet.

Për më shumë informata në lidhje me kontrolletekzaminimettrajtiminshpenzimet dhe çdo gjë tjetër rreth shërbimeve tona në kuadër të partnerëve tanë, ju lutëm na kontaktoni përmes linjave tona të kontaktit si më poshtë ose plotësojeni formularin e dhënë në webfaqe dhe ne do ju kontaktojmë shumë shpejtë:

e-mail: info@njemjek.com

Turqi: +90 541 557 37 36; Kosovë: +383 48 333 752

 

“Besimi i juaj është përgjegjësi për ne.”

Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
15:09
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale