Prof. Dr. Adnan Kaya
Prof. Dr. Adnan Kaya
Kardiologji

Prof. Dr. Adnan Kaya

Pas shkollimit të mesëm, Prof. Dr. Adnan Kaya përfundoi me sukses Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Hacettepe dhe mori titullin doktor mjekësor. Ndërsa ishte student i mjekësisë, ai studioi për mjekësi të brendshme dhe mjekësi të përgjithshme në l'Hôpital Bichat - Claude-Bernard Hospital (Paris/Francë) dhe l'Hôpital Beaujon Hospital (Paris/Francë) i cili është lidhur me Université Paris 7 Denis Diderot, për 6 muaj me programin e shkëmbimit ERASMUS. Gjatë kësaj kohe punoi në pavijonet e kirurgjisë (2006-2007). Në verën e të njëjtit vit, ai pati mundësinë të punonte dhe të vëzhgonte në Repartin e Kujdesit Intensiv Koronar të Klinikës së Kardiologjisë të Spitalit l'Hôpital Européen Georges-Pompidou HEGP (Paris/Francë) për 6 javë. Gjithashtu në vitin 2008, ai pati mundësinë për të punuar dhe për të bërë shkëmbim kulturor në Departamentin e Onkologjisë Mjekësore të Spitalit Universitar Radboud (Nijmegen/Hollandë) për 1 muaj me programin e shkëmbimit të studentëve të IFMSA (Federata Ndërkombëtare e Shoqatave të Studentëve të Mjekësisë).

Në vitin 2010 u rendit i treti në Provimin e Specializimit Mjekësor (TUS). Ai u diplomua në Siyami Ersek Thoracic, Klinika e Kardiologjisë në Spitalin e Kirurgjisë Kardiovaskulare në vitin 2014 si Specialist i Kardiologjisë.

Në periudhën 2014-2016 ka ofruar shërbime ambulatore në Spitalin Shtetëror të Suruçit në kuadër të shërbimit të detyrueshëm dhe ka kryer procedurat e pacientëve që kishin nevojë për intervenime në Universitetin Harran.

Midis 2016 dhe 2020, ai punoi si staf akademik në Universitetin e Düzce për të krijuar dhe zhvilluar njohuritë, aftësitë bazë dhe klinike të kardiologjisë studentëve të Fakultetit të Mjekësisë. Gjatë të njëjtës periudhë, ai vazhdoi trajnimin e asistentit, vlerësimin e pacientëve dhe procedurat ndërhyrëse në Klinikën e Kardiologjisë Spitalore Universitare Düzce. Pas shqyrtimit të dosjes nga YÖK në vitin 2020, atij iu dha titulli Profesor i Asociuar i Kardiologjisë.

Ai është nderuar si FESC (Fellow of European Society of Cardiology) që nga viti 2020 dhe si FSCAI (Fellow of Society for Cardiovascular Angiography and Interventions) që nga viti 2021.

Prof. Dr. Adnan Kaya që nga shtatori 2021, vazhdon punën e tij në Spitalin Universitar Bahçeşehir Medical Park në Göztepe.

Fushat e ekspertizës:

· Semundjet e Arterieve Koronare

· Procedurat Komplekse Koronare me Rrezik të Lartë

· Diagnostikimi i Sëmundjeve së Arterieve Periferike

· Dështimi i Zemrës

· Sëmundjet e Valvulave të Zemrës

· Diagnostikimi i Hipertensionit

· Vendosja e Stimuluesit Kardiak

Për të përfituar nga shërbimet mjekësore të Prof. Dr. Adnan Kaya, mjafton të na kontaktoni përmes linjave tona të komunikimit ose të na vizitoni në njërën nga zyret tona dhe ne do ju asistojmë në të gjithë procedurat që pasojnë me ekipin tonë në Turqi, dhe me ekipet tona konsulente në Prishtinë, Tiranë dhe Shkup.

Na kontaktoni në:

info@njemjek.com, njemjek@gmail.com
+ 90 541 557 37 36,  + 383 48 333 752 

Kontakto Mjekun Tani

Prof. Dr. Adnan Kaya Artikuj

1. Kaya A, Tatlisu MA, Kaplan Kaya T, Yildirimturk O, Gungor B, Karatas B, Yazıcı S, Keskin M, Avsar S, Murat A. Sublingual etc. Oral Captopril Hypertensive Crisis. J Emerg Med. 2016 Jan;50(1):108-15. doi: 10.1016/j.jemermed.2015.07.017. Epub 2015 Sep 26. PMID: 26409670.

2. Alper AT, Kaya A, Tekkesin Aİ, Öz A. Authors' reply. Turk Kardiyol Dern Ars. 2016 Jul;44(5):451-3. PMID: 27439940.

3. Kaya A, Caliskan E, Oz A, Keskin M. Penetrating gunshot injury. North Clin Istanbul. 2015 Sep 24;2(2):151. doi: 10.14744/nci.2015.78941. PMID: 28058356; PMCID: PMC5175093.

4. Kaya A, Keskin M, Tatlisu MA, Kayapinar O. More About the Effect of Dynamic Potassium Change in STEMI. Angiology 2019 Jan;70(1):89-90. doi: 10.1177/0003319718801089. Epub 2018 Sep 19. PMID: 30231627.

5. Çinar T, Keskin M, Kaya A. Atrial Fibrillation: A New Risk Factor for Contrast-Induced Nephropathy. Angiology 2019 May;70(5):470. doi: 10.1177/0003319718802906. Epub 2018 Sep 27. PMID: 30261741.

6. Kaya A, Keskin M, Tatlisu MA, Uzman O, Borklu E, Cinier G, Yildirim E, Kayapinar O. Atrial Fibrillation: A Novel Risk Factor for No-Reflow Following Primary Percutaneous Coronary Intervention. Angiology 2020 Feb;71(2):175-182. doi: 10.1177/0003319719840589. Epub 2019 Apr 8. PMID: 30961362.

7. Özde C, Kaya A, Akbudak IH, Aktüre G, Kayapinar O. Acute Effects of Red Bull Energy Drinks on Atrial Electromechanical Function in Healthy Young Adults. Am J Cardiol. 2020 Feb 15;125(4):570-574. doi: 10.1016/j.amjcard.2019.11.020. epub 2019 Nov 19. PMID: 31812229.

8. Kaya A. Author`s Reply. Anatol J Cardiol. 2017 Mar;17(3):250-251. PMID: 28321101; PMCID: PMC5864991.

9. Kayapinar O, Kaya A, Ozde C, Cebeci D, Unlu I. Evaluating the effect of nasal septoplasty on atrial electromechanical features. Am J Otolaryngol. 2019 Mar- Apr;40(2):179-182. doi: 10.1016/j.amjoto.2018.12.007. Epub 2018 Dec 15. PMID: 30621931.

10. Kaya A, Tatlısu MA, Tekkesin Aİ, Alper AT. CRT-D or CRT-P in CRT-independent patients? Anatol J Cardiol. 2017 Jan;17(1):79-80. doi: 10.14744/AnatolJCardiol.2017.7483. PMID: 28144001; PMCID: PMC5324874.

11. Kaya A, Kayapınar O. Discovering an overlooked fact in atrial fibrillation: Iron deficiency. Turk Kardiyol Dern Ars. 2018 Jun;46(4):332. doi: 10.5543/tkda.2018.66424. PMID: 29853708.

12. Kaya A, Keskin M, Tatlisu MA, Cinar T. Association of SYNTAX Score With Abdominal Aortic Intima-Media Thickness in Non-ST Elevation Myocardial infarction Angiology 2019 Jul;70(6):569-570. doi: 10.1177/0003319718804418. Epub 2018 Oct 1. PMID: 30270633.

13. Kacmaz F, Kaya A, Keskin M, Keceoglu S, Algin IH, Yilmazkaya B, Ilkay E. Clinical outcomes of extended endovascular recanalization of 16 consecutive Buerger's disease patients. Vascular. 2019 Jun;27(3):233-241. doi: 10.1177/1708538118805623. Epub 2018 Oct 10. PMID: 30305010.

14. Keskin M, Kaya A, Cinar T, Hayiroglu Mİ, Orhan AL. What Are the Essentials? Risk Factors for Contrast-Induced Nephropathy in Patients With ST-Segment Elevation Myocardial Infarction? Angiology 2019 Aug;70(7):674. doi: 10.1177/0003319719837136. Epub 2019 Mar 14. PMID: 30871340.

15. Hayiroğlu Mİ, Keskin M, Uzun AO, Yıldırım Dİ, Kaya A, Çinier G, Bozbeyoğlu E, Yıldırımtürk Ö, Kozan Ö, Pehlivanoğlu S. Predictors of In-Hospital Mortality 10.1016/j.hlc.2017.10.023. Epub 2017 Nov 14. PMID: 29191504.

16. Kaya A, Keskin M, Güvenç TS, Tatlısu MA, Kayapınar O. The predictive role of modified TIMI risk index in patients with ST-segment elevation myocardial infarction Acta Cardiol. 2019 Feb;74(1):29-36. doi: 10.1080/00015385.2018.1439704. Epub 2018 Feb 23. PMID: 29475415.

17. Kaya A, Keskin M, Tatlisu MA, Kayapinar O. Effect of Dynamic Potassium Change on In-Hospital Mortality, Ventricular Arrhythmias, and Long-Term Mortality in STEMI. Angiology 2019 Jan;70(1):69-77. doi: 10.1177/0003319718784127. Epub 2018 Jul 2. PMID: 29962233.

18. Akbaş-Şimşek T, Onat A, Kaya A, Tusun E, Yüksel H, Can G. Sex-dependent Independent prediction of incident diabetes by depressive symptoms. IntJ Geriatric Psychiatry. 2017 Dec;32(12):1425-1432. doi: 10.1002/gps.4630. Epub 2016 Nov 28. PMID: 27891676.

19. Keskin M, Uzun AO, Hayiroğlu Mİ, Kaya A, Çınar T, Kozan Ö. The association of right ventricular dysfunction with in-hospital and 1-year outcomes in anterior myocardial infarction. Int J Cardiovasc Imaging. 2019 Jan;35(1):77-85. doi: 10.1007/s10554-018-1438-6. Epub 2018 Aug 14. PMID: 30109454.

20. Kayapinar O, Kaya A, Keskin M, Tatlisu MA. Antithrombotic Therapy and Outcomes of Patients With New-Onset Transient Atrial Fibrillation After ST- Segment Elevation Myocardial Infarction. Am J Ther. 2021 Jan-Feb 01;28(1):e30-e40. doi: 10.1097/MJT.0000000000000858. PMID: 30299271.

21. Altay S, Onat A, Kaya A, Tusun E. Modulators of J-Shaped Association of HbA1c Levels with Mortality in Adults. Cardiology. 2016;135(1):50-1. doi: 10.1159/000445797. Epub 2016 May 28. PMID: 27230090.

22. Tekkeşin Aİ, Velibey Y, Türkkan C, Alper AT, Çakıllı Y, Güvenç TS, Tanık O, Kaya A, Yıldırımtürk Ö, Özbilgin N, Güzelburç Ö, Öz A, Zehir R, Gürkan K. Diastolic Electrocardiographic Parameters Predict Implantable Device Detected Asymptomatic Atrial Fibrillation. Balkan Med J. 2017 Sep 29;34(5):417-424. doi:10.4274/balkanmedj.2016.0246. Epub 2017 Apr 6. PMID: 28443594; PMCID:PMC5635628.

23. Kaya A, Hayiroğlu Mİ, Keskin M, Öz A, Aydın BA. Giant biventricular thrombosis presenting with acute myocardial infarction. Indian Heart J. 2016 Sep;68 Suppl 2(Suppl 2):S153-S155. doi: 10.1016/j.ihj.2016.03.006. Epub 2016 Mar 22. PMID: 27751272; PMCID: PMC5067763.

24. Avsar S, Dayi SU, Kaya A, Ozmutlu IL, Osken A. Marfan syndrome with a giant noncoronary sinus of Valsalva aneurysm. North Clin Istanbul 2015 Jan 24;1(3):174. doi: 10.14744/nci.2014.43043. PMID: 28058326; PMCID: PMC5175038.

25. Hayiroğlu Mİ, Keskin M, Keskin T, Uzun AO, Altay S, Kaya A, Öz A, Çinier G, Güvenç TS, Kozan Ö. A Novel Independent Survival Predictor in Pulmonary Embolism: Prognostic Nutritional Index. Clin Appl Thromb Hemost. 2018 May;24(4):633-639. doi: 10.1177/1076029617703482. Epub 2017 Apr 12. PMID: 28401800; PMCID: PMC6714701.

26. Tatlisu MA, Sargin M, Kaya A, Tekkesin AI, Nurkalem Z, Aka SA. urban legend or real fact: Coronary artery size varies with demographics. North Clin Istanbul 2018 Jan 11;5(1):20-24. doi: 10.14744/nci.2017.07269. PMID: 29607427; PMCID: PMC5864702.

27. Köroğlu B, Kaya A, Öz A, Keskin M, Nurkalem Z. Case images: 'Ping-pong' ball thrombus in the left atrium. Turk Kardiyol Dern Ars. 2016 Oct;44(7):617. doi: 10.5543/tkda.2016.03291. PMID: 27774975.

28. Kaya A, Caliskan E, Tatlisu MA, Hayiroglu MI, Tekessin AI, Cakilli Y, Avsar S, Oz A, Uzman O. A Retained Bullet in Pericardial Sheet: Penetrating Gunshot Injury of the Heart. Case Rep Cardiol. 2016;2016:2427681. doi: 10.1155/2016/2427681. Epub 2016 Feb 10. PMID: 26977324; PMCID: PMC4764739.

29. Tatlisu MA, Kaya A, Keskin M, Uzman O, Borklu EB, Cinier G, Hayiroglu MI, Tatlisu K, Eren M. Can we use plasma hyperosmolality as a predictor of mortality for ST-segment elevation myocardial infarction? Corona Artery Dis. 2017 Jan;28(1):70-76. doi: 10.1097/MCA.0000000000000426. PMID: 27608320.

30. Kayapinar O, Ozde C, Kaya A. Relationship Between the Reciprocal Change in Inflammation-Related Biomarkers (Fibrinogen-to-Albumin and hsCRP-to-Albumin Ratios) and the Presence and Severity of Coronary Slow Flow. Clin Appl Thromb Hemost. 2019 Jan-Dec;25:1076029619835383. doi: 10.1177/1076029619835383. PMID: 30857397; PMCID: PMC6714912.

31. Keskin M, Avşar Ş, Hayiroğlu Mİ, Keskin T, Börklü EB, Kaya A, Uzun AO, Akyol B, Güvenç TS, Kozan Ö. Relation of the Number of Parity to Left Ventricular Diastolic Function in Pregnancy. Am J Cardiol. 2017 Jul 1;120(1):154-159. doi: 10.1016/j.amjcard.2017.03.244. Epub 2017 Apr 12. PMID: 28479168.

32. Tanık VO, Aruğuslan E, Çinar T, Keskin M, Kaya A, Tekkeşin AI. association of the CHA2DS2VASc Score with Acute Stent Thrombosis in Patients with an ST Elevation Myocardial Infarction Who Underwent a Primary Percutaneous Coronary Intervention. Med Princ Pract. 2019;28(2):115-123. doi: 10.1159/000495526. epub 2018 Nov 18. PMID: 30448849; PMCID: PMC6545906.

33. Özde C, Aktüre G, Aytekin S, Sayin AE, Ay EK, Coçkun G, Kaya A, Kayapinar O. Assessment of the relationship between coronary flow rates and myocardial perfusion abnormality in patients with nonobstructive coronary artery disease: An observational study in cardiac syndrome X and coronary slow flow. Nucl Med Commun. 2019 Nov;40(11):1122-1129. doi: 10.1097/MNM.0000000000001080. PMID: 31568270.

34. Caliskan E, Pekcevik Y, Kaya A. Can we evaluate cranial aneurysms on conventional brain magnetic resonance imaging? J Neurosci Rural Pract. 2016 Jan- Mar;7(1):83-6. doi: 10.4103/0976-3147.165425. PMID: 26933351; PMCID: PMC4750348.

35. Tatlisu MA, Kaya A, Keskin M, Avsar S, Bozbay M, Tatlisu K, Eren M. The association of blood urea nitrogen levels with mortality in acute pulmonary embolism J Crit Care. 2017 Jun;39:248-253. doi: 10.1016/j.jcrc.2016.12.019. Epub 2016 Dec 29. PMID: 28087157.

36. Özpamuk-Karadeniz F, Karadeniz Y, Kaya A, Altay S, Can G, Onat A. Low Serum Uric Acid Predicts Risk of a Composite Disease Endpoint. Medicina (Kaunas). 2021 Apr 8;57(4):361. doi: 10.3390/medicina57040361. PMID: 33917823; PMCID: PMC8068308.

37. Murat C, Palandoken M, Kaya I, Kaya A. A novel ISM band reflector type applicator design for microwave ablation systems. Electromagn Biol Med. 2021 Apr 3;40(2):286-300. doi: 10.1080/15368378.2021.1885434. Epub 2021 Feb 14. PMID: 33583285.

38. Kayapinar O, Ozde C, Koc Ay E, Keskin M, Kaya A. Anterior Myocardial Infarction in a 26-Year-Old Body Builder with Concomitant Use of Whey Protein Powder and Amino Acid Capsules. Acta Cardiol Sin. 2018 Jul;34(4):359-362. doi: 10.6515/ACS.201807_34(4).20180306A. PMID: 30065575; PMCID: PMC6066952.

39. Keskin M, Hayiroğlu Mİ, Keskin T, Kaya A, Kozan Ö. Case Image: Hiatal hernia presenting like a large left atrial mass. Turk Kardiyol Dern Ars. 2017 Dec;45(8):768. doi: 10.5543/tkda.2017.62361. PMID: 29226902.

40. Onat A, Can G, Ademoğlu E, Kaya A, Tusun E, Ural D. Little contribution of conventional factors in an algorithm to predict death risk in Turkish adults. Int J Cardiol. 2017 Mar 1;230:542-548. doi: 10.1016/j.ijcard.2016.12.061. epub 2016 Dec 21. PMID: 28041707.

41. Kaya A, Aydin BA, Oz A, Bozbeyoglu E, Eren M. A patient presenting with acute heart failure: A dilemma of diagnosis. North Clin Istanbul Apr 2016 4;3(1):64-66. doi: 10.14744/nci.2015.10337. PMID: 28058388; PMCID: PMC5175080.

42. Keskin M, Kaya A, Tatlısu MA, Hayiroğlu Mİ. Effect of mean serum potassium level on in-hospital and long-term outcomes in ST segment elevation myocardial infarction Anatol J Cardiol. 2016 Dec;16(12):991. doi: 10.14744/AnatolJCardiol.2016.7450. PMID: 28005017; PMCID: PMC5324923.

43. Avşar Ş, Öz A, Köken Avşar A, Kaya A, Börklü EB. Acute myocardial infarction associated with clomiphene citrate in a young woman. Turk Kardiyol Dern Ars. 2018 Jul;46(5):401-405. doi: 10.5543/tkda.2017.55237. PMID: 30024398.

44. Kaya A, Sungur A, Tekkesin AI, Turkkan C, Alper AT. Immediate electrical storm of Torsades de Pointes after CRT-D implantation in an ischemic cardiomyopathy patient J Arrhythm. 2015 Jun;31(3):177-9. doi: 10.1016/j.joa.2014.10.005. Epub 2014 Nov 28. PMID: 26336555; PMCID: PMC4550115.

45. Keskin M, Güvenç TS, Hayiroğlu Mİ, Kaya A, Tatlısu MA, Avşar Ş, Öz A, Keskin T, Uzun AO, Kozan Ö. A novel prognostic indicator for in-hospital and 4-year Outcomes in patients with pulmonary embolism: TIMI risk index. J Crit Care. 2017 Oct;41:183-190. doi: 10.1016/j.jcrc.2017.05.018. Epub 2017 May 25. PMID: 28575813.

46. Sahin I, Okuyan E, Gungor B, Kaya A, Avci II, Biter Hİ, Cetin S, Enhos A, Avsar M, Dinçkal MH. Lower vitamin D level is associated with poor coronary collateral circulation Scand Cardiovasc J. 2014 Oct;48(5):278-83. doi: 10.3109/14017431.2014.940062. Epub 2014 Aug 6. PMID: 24978423.

47. Kaya A, Tekkesin AI, Kalenderoglu K, Alper AT. An unusual etiological agent of implantable cardioverter device endocarditis: Corynebacterium mucifaciens. Indian Heart J. 2016 Mar-Apr;68(2):190-1. doi: 10.1016/j.ihj.2015.11.022. epub 2016 Jan 11. PMID: 27133333; PMCID: PMC4867960.

48. Bozbeyoğlu E, Yıldırımtürk Ö, Yazıcı S, Ceylan US, Erdem A, Kaya A, Dönmez C, Akyüz Ş, Çetin M. Fragmented QRS on Admission Electrocardiography Predicts Long-Term Mortality in Patients with Non-ST-Segment Elevation Myocardial infarction Ann Noninvasive Electrocardiol. 2016 Jul;21(4):352-7. doi: 10.1111/anec.12314. Epub 2015 Sep 22. PMID: 26392007; PMCID: PMC6931469.

49. Keskin M, Kaya A, Tatlısu MA, Hayiroğlu Mİ, Uzman O, Börklü EB, Çinier G, Çakıllı Y, Yaylak B, Eren M. The effect of serum potassium level on in-hospital and long-term mortality in ST elevation myocardial infarction. Int J Cardiol. 2016 Oct 15;221:505-10. doi: 10.1016/j.ijcard.2016.07.024. Epub 2016 Jul 5. PMID: 27414730.

50. Kaya A, Hayiroğlu Mİ, Keskin M, Tekkeşin Aİ, Alper AT. Resolution of left ventricular thrombus with apixaban in a patient with hypertrophic cardiomyopathy Turk Kardiyol Dern Ars. 2016 Jun;44(4):335-7. doi: 10.5543/tkda.2015.68054. PMID: 27372620.

51. Alper AT, Kaya A, Tekkesin Aİ, Öz A. Wolff-Parkinson-White and left ventricular noncompaction in a Fabry patient: A case report. Turk Kardiyol Dern Ars. 2016 Apr;44(3):248-50. doi: 10.5543/tkda.2015.92800. PMID: 27138316.

52. Altay S, Onat A, Can G, Tusun E, Şimşek B, Kaya A. High-normal thyroid-stimulating hormone in euthyroid subjects is associated with risk of mortality and composite disease endpoint only in women. Arch Med Sci. 2018 Oct;14(6):1394-1403. doi: 10.5114/aoms.2016.63264. Epub 2016 Oct 26. PMID: 30393495; PMCID: PMC6209708.

53. Keskin M, Hayiroğlu Mİ, Keskin Ü, Kaya A, Aydın BA, Börklü EB, Çinier G, Eren M. The most dangerous complication of intranasal cocaine abuse in a young person man: cardiac arrest. Am J Emerg Med. 2016 Aug;34(8):1731.e5-7. doi: 10.1016/j.ajem.2015.12.043. Epub 2015 Dec 21. PMID: 26778640.

54. Ozde C, Dogru M, Ozde Ş, Kayapinar O, Kaya A, Korkmaz A. Subclinical right ventricular dysfunction in intermittent and persistent mildly asthmatic children on tissue Doppler echocardiography and serum NT-proBNP: Observational study. Pediatr Int. 2018 Nov;60(11):1024-1032. doi: 10.1111/ped.13689. PMID: 30179288.

55. Keskin M, Öcal L, Cerşit S, Yılmaz C, Küp A, Çelik M, Doğan S, Koyuncu A, Kaya A, Turkmen MM. The Predictive Role of a Novel Risk Index in Patients Undergoing Carotid Artery Stenting: Systemic Immune-Inflammation Index. J Stroke Cerebrovasc Dis. 2021 Sep;30(9):105955. doi: 10.1016/j.jstrokecerebrovasdis.2021.105955. Epub 2021 Jul 6. PMID: 34242858.

56. Keskin M, Kaya A, Tatlısu MA, Uzman O, Börklü EB, Çinier G, Tekkeşin Aİ, Türkkan C, Hayiroğlu Mİ, Kozan Ö. Effect of Adjunctive Thrombus Aspiration on In-Hospital and 3-Year Outcomes in Patients With ST-Segment Elevation Myocardial Infarction and Large Native Coronary Artery Thrombus Burden. Am J Cardiol. 2017 Nov 15;120(10):1708-1714. doi: 10.1016/j.amjcard.2017.07.079. Epub 2017 Aug 4. PMID: 28864320.

57. Mert KU, Mert GÖ, Başaran Ö, Beton O, Dogan V, Tekinalp M, Aykan AC, Kalaycıoğlu E, Bolat I, Taşar O, Şafak Ö, Kalçık M, Yaman M, Kırma C, Biteker M; RAMSES researchers. Real-world stroke prevention strategies in nonvalvular atrial fibrillation in patients with renal impairment. Eur J Clin Invest. 2017 Jun;47(6):428-438. doi: 10.1111/eci.12758. Epub 2017 May 16. PMID: 28407216.

58. Onat A, Özbek M, Karakoyun S, Uzun O, Keskin M, Karadeniz Y, Ayrıoğlu MI, Çamkıran V, Kaya A, Can G. Female and urban participants demonstrate an adverse trend in overall mortality in Turkey - and a report on the TARF survey 2016. Turk Kardiyol Dern Ars. 2017 Jul;45(5):391-397. doi: 10.5543/tkda.2017.76746. PMID: 28694392.

59. Onat A, Kaya A, Akbaş Şimşek T, Şimşek B, Tusun E, Karadeniz Y, Can G.Twenty-five years of the TARF study: The 2015 survey, and temporal trends in mortality and loss to follow-up. Turk Kardiyol Dern Ars. 2016 Jul;44(5):365-70. doi: 10.5543/tkda.2016.87400. PMID: 27439921.

60. Kaya A, Tukkan C, Alper AT, Gungor B, Ozcan KS, Tatlisu MA, Tekkesin AI, Karadeniz FO, Gok G, Kayapinar O. Increased levels of red cell distribution width is correlated with the presence of left atrial stasis in patients with non-valvular atrial fibrillation. North Clin Istanbul 2017 May 10;4(1):66-72. doi: 10.14744/nci.2017.72324. PMID: 28752145; PMCID: PMC5530160.

61. Bozbay M, Uyarel H, Avsar S, Oz A, Keskin M, Murat A, Kaya A, Atas H, Cincin AA, Ugur M, Eren M. Admission Glucose Level Predicts In-hospital Mortality Patients with Acute Pulmonary Embolism Who Were Treated with Thrombolytic Therapy. Lung. 2016 Apr;194(2):219-26. doi: 10.1007/s00408-016-9858-3. Epub 2016 Feb 19. PMID: 26896039.

62. Gürkan U, Kaya A, Tatlısu MA, Avşar S. A case report of coronary artery Aneurysm in a patient with Behçet's disease. Turk Kardiyol Dern Ars. 2014 Oct;42(7):651-4. doi: 10.5543/tkda.2014.44202. PMID: 25490300.

63. Başaran Ö, Beton O, Doğan V, Tekinalp M, Aykan AÇ, Kalaycıoğlu E, Bolat İ, Taşar O, Şafak Ö, Kalçık M, Yaman M, Altun İ, Soylu MÖ, Kırma C, Biteker M; RAMSES Study. ReAl-life Multicenter Survey Evaluating Stroke prevention Strategies in non-valvular atrial fibrillation (RAMSES study). Anatol J Cardiol. 2016 Oct;16(10):734-741. doi: 10.14744/AnatolJCardiol.2016.6752. PMID: 27723665; PMCID: PMC5324932.

64. Tatlisu MA, Kaya A, Keskin M, Uzman O, Borklu EB, Cinier G, Hayiroglu MI,Eren M. The association of the coronary thrombus burden with all-cause mortality and major cardiac events in ST-segment elevation myocardial infarction patients treated with tirofiban. Corona Artery Dis. 2016 Nov;27(7):543-50. doi: 10.1097/MCA.0000000000000399. PMID: 27341666.

65. Tekkeşin Aİ, Kaya A, Çakıllı Y, Türkkan C, Hayiroğlu Mİ, Borklu EB, Kalenderoğlu K, Gümüşdağ A, Yıldırımtürk Ö, Bozbeyoğlu E, Tatlısu MA, Alper AT. The first six-month clinical outcomes and risk factors associated with high on-treatment platelet reactivity of clopidogrel in patients undergoing coronary interventions. Anatol J Cardiol. 2016 Dec;16(12):967-973. doi: 10.14744/AnatolJCardiol.2016.6855. Epub 2016 Apr 25. PMID: 27271476; PMCID: PMC5324919.

66. Başaran Ö, Doğan V, Memic Sancar K, Altun İ, Mert KU, Mert GÖ, Başaran NF, Çekiç EG, Kırma C, Biteker M; RAMSES researchers. Rationale, design and methodology of the RAMSES Study: ReAl-life Multicenter Survey Evaluating Stroke Prevention Strategies. Turk Kardiyol Dern Ars. 2016 Apr;44(3):215-20. doi: 10.5543/tkda.2015.29266. PMID: 27138310.

67. Özcan KS, Osmonov D, Toprak E, Güngör B, Tatlısu A, Ekmekçi A, Kaya A, Tayyareci G, Erdinler İ. Sick euthyroid syndrome is associated with poor prognosis in patients with ST segment elevation undergoing myocardial infarctionprimary percutaneous intervention. Cardiol J. 2014;21(3):238-44. doi: 10.5603/CJ.a2013.0108. Epub 2013 Aug 30. PMID: 23990180.

68. Başaran Ö, Dogan V, Beton O, Tekinalp M, Aykan AC, Kalaycıoğlu E, Bolat I, Taşar O, Şafak Ö, Kalçık M, Yaman M, İnci S, Altıntaş B, Kalkan S, Kırma C, Biteker M; and Collaborators. Impact of valvular heart disease on oral anticoagulant therapy in non-valvular atrial fibrillation: results from the RAMSES study. J Thromb Thrombolysis. 2017 Feb;43(2):157-165. doi: 10.1007/s11239-016-1445-1. PMID: 27848065.

69. Başaran Ö, Dogan V, Biteker M, Karadeniz FÖ, Tekkesin Aİ, Çakıllı Y, Türkkan C, Hamidi M, Demir V, Gürsoy MO, Öztürk MT, Aksan G, Seyis S, Ballı M, Alici MH,Bozyel S, Kırma C; Collaborators. Guideline-adherent therapy for stroke prevention in atrial fibrillation in different health care settings: Results from RAMSES study. Eur J Intern Med. 2017 May;40:50-55. doi: 10.1016/j.ejim.2017.02.011. Epub 2017 Feb 24. PMID: 28238569.

70. Kaçmaz F, Kaya A, Yazıcı A. Successful sequential drug eluting balloonangioplasty to chronic total occluded popliteal artery in a patient with thromboangitis obliterans by PCR. Anatol J Cardiol. 2016 Jun;16(6):450-1. doi:10.14744/AnatolJCardiol.2016.6979. PMID: 27282675; PMCID: PMC5331380.

71. Şahin İ, Karabulut A, Kaya A, Güngör B, Avcı İİ, Okuyan E, Can MM, Sığırcı S, Ayça B, Dinçkal MH. Increased level of red cell distribution width is associated with poor coronary collateral circulation in patients with stable coronary artery disease. Turk Kardiyol Dern Ars. 2015 Mar;43(2):123-30. doi: 10.5543/tkda.2015.24819. PMID: 25782116.

72. Doğan V, Başaran Ö, Biteker M, Özpamuk Karadeniz F, Tekkesin Aİ, Çakıllı Y, Türkkan C, Hamidi M, Demir V, Gürsoy MO, Tek Öztürk M, Aksan G, Seyis S, Ballı M, Alici MH, Bozyel S, Kırma C; and Collaborators. Analysis of geographical variations in the epidemiology and management of non-valvular atrial fibrillation: results from the RAMSES registry. Anatol J Cardiol. 2017 Oct;18(4):273-280. doi: 10.14744/AnatolJCardiol.2017.7709. Epub 2017 Aug 11. PMID: 28811393; PMCID: PMC5731523.

73. Güngör B, Alper AT, Ozcan KS, Ekmekçi A, Karadeniz FÖ, Mutluer FO, Kaya A, Karataş B, Osmonov D, Bolca O. Presence of sigma shaped right coronary artery is an indicator of poor prognosis in patients with inferior myocardial infarction treated with primary percutaneous coronary intervention. Catheter Cardiovasc Interv. 2014 Nov 15;84(6):965-72. doi: 10.1002/ccd.25388. Epub 2014 Feb 12. PMID: 24402881.in Patients With ST-Segment Elevation Myocardial Infarction Complicated With Cardiogenic Shock. Heart Lung Circ. 2019 Feb;28(2):237-244.

Një Mjek
Njihuni me Mjekët Tanë Bashkëpunues

Mund të vazhdoni duke klikuar mbi ikonat për të marrë më shumë informata.

Shiko të Gjithë
Prof. Dr. Samet Yardimci
Prof. Dr. Samet Yardimci
Kirurgjia Bariatrike & Metabolike
Fushat e tij të ekspertizës përfshijnë kirurgjinë e tumorit, kirurgjinë e refluksit, kirurgjinë e sëmundjeve inflamatore të zorrëve, kirurgjinë bariatrike dhe kirurgjinë metabolike.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Mustafa Atabey
Prof. Assoc. Dr. Mustafa Atabey
Kirurgjia Bariatrike & Metabolike
Prof. Assoc. Dr. Mustafa Atabey ofron shërbim në spitalin Medical Park Göztepe dhe Medical Park Maltepe. Fusha e tij e interesit është Kirurgjia Bariatrike dhe Metabolike (Obezitetit dhe Diabeti).
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Erdal Karaöz
Prof. Dr. Erdal Karaöz
Gjenetikë
Dr. Karaöz ka punuar në `Stem Cell, Inxhinieria e Indeve dhe Terapi Gjenetike` që nga viti 2000 dhe ka kryer eksperimente në `Transplantimin e qelizave staminale dhe ishujve embrional` në Harvard USA
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Türker Kılıç
Prof. Dr. Türker Kılıç
Neurokirurgji
Prof. Dr. Türker Kılıç, themeloi për herë të parë në Turqi Kirurgjinë e Rrezatimit Gamma Knife në vitin 1997. Deri më tani, ai ka kryer Kirurgjinë me Rrezatim Gamma Knife në afro 11,000 pacientë.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Tolga Taşçı
Prof. Dr. Tolga Taşçı
Gjinekologji, Obstetrikë & Onkologji
Punon si profesor i asociuar në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Bahçeşehir, Departamenti i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë dhe si Specialist Gjinekologjik dhe Onkologjik në Medical Park.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Aynur Adeviye Erşahin
Prof. Assoc. Dr. Aynur Adeviye Erşahin
Gjinekologji & Obstetrikë
Prof. Assoc. Dr. Aynur Adeviye Erşahin është specialiste e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës / IVF. Që nga 2014, vazhdon të punoj si mjeke përgjegjëse e Njësisë së IVF në Spitalin Medicalpark Göztepe.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Burak Sercan Erçin
Prof. Assoc. Dr. Burak Sercan Erçin
Kirurgji Plastike, Rekonstruktive & Estetike
Punon si kirurg plastik në Pendik Medikal Park dhe vazhdon aktivitetet e tij akademike si pedagog në Departamentin e Kirurgjisë Plastike, Rikonstruktive dhe Estetike të Universitetit Bahçeşehir.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Deniz Balcı
Prof. Dr. Deniz Balcı
Transplant i Organeve
Dr. Balcı punon si Specialist i Transplantit të Mëlçisë në spitalin Medical Park Göztepe.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Cemil Bilir
Prof. Dr. Cemil Bilir
Onkologji
Prof. Dr. Cemil Bilir është Onkolog që nga viti 2013 dhe ka një pozicion akademik si drejtues i departamentit të Onkologjisë në një spital universitar që 5 vite.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Deniz Konya
Prof. Dr. Deniz Konya
Neurokirurgji
Prof. Dr. Deniz Konya aktualisht punon si profesor në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin Bahçeşehir, Departamenti i Neurokirurgjisë, dhe shërben në Kompleksin Spitalor Göztepe Medical Park.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Emin Tireli
Prof. Dr. Emin Tireli
Kardiokirurgji Pediatrike
Prof. Dr. Emin Tireli, i cili mori titullin profesor në vitin 2005, aktualisht punon si pedagog në Fakultetin e Mjekësisë të Stambollit dhe i shërben pacientëve të tij në Spitalin Medical Park
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay
Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay
Gastroenterologji
Prof. Hamdi Levent Doganay është një gastroenterolog i njohur në Turqi. Ai ka 23 vjet përvojë dhe ekspertizë në endoskopi, kolonoskopi, obstruksione të kanaleve biliare dhe sëmundje të mëlçisë
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Hasan Atilla Ozkan
Prof. Dr. Hasan Atilla Ozkan
Onkohematologji
Prof. Dr. Hasan Atilla Ozkan është specialist i Onkohematologjisë. Ai aktualisht punon në Medical Park Hospital Goztepe në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Mehbare Özkan
Prof. Dr. Mehbare Özkan
Neurologji Pediatrike
Prof. Dr. Mehbare Özkan është neurologe e fëmijëve dhe punon në VM Medical Park Pendik, Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Melih Akın
Prof. Dr. Melih Akın
Kirurgji Pediatrike - Urologji
Prof. Dr. Melih Akın është kirurg i fëmijëve, i specializuar në kirurgji urologjike. Që nga viti 2021, ai punon si Specialist i Kirurgjisë Pediatrike në Kompleksin Spitalor Medical Park.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Müslüm Şahin
Prof. Dr. Müslüm Şahin
Kardiologji
Prof. Dr. Müslüm Şahin është specialist i kardiologjisë në Spitalin VM Medical Park Pendik në Stamboll, Turqi.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Sami Sökücü
Prof. Dr. Sami Sökücü
Ortopedi & Traumatologji
Prof. Dr. Sami Sökücü është kirurg ortopedik dhe traumatolog, i cili punon në IAU VM Medical Park Florya.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Savas Ceylan
Prof. Dr. Savas Ceylan
Neurokirurgji
Prof. Dr. Savas Ceylan është specialist i neurokirurgjisë dhe punon në Spitalin Medical Park Pendik në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Ugur Filizcan
Prof. Dr. Ugur Filizcan
Kirurgji Kardiovaskulare
Prof. Dr. Ugur Filizcan është kirurg kardiovaskular me përvojë të gjatë. Ai punon në kompleksin spitalor Medical Park Pendik në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Özgür Haki Yuksel
Prof. Assoc. Dr. Özgür Haki Yuksel
Urologji
Prof. Assoc. Dr. Özgür Haki Yuksel është specialist i urologjisë dhe punon në Repartin e Urologjisë në Spitalin VM Medical Park Pendik që nga marsi i vitit 2018.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Şule Yıldırım Köpük
Prof. Assoc. Dr. Şule Yıldırım Köpük
Fertilizimi In Vitro (IVF)
Prof. Assoc. Dr. Şule Yıldırım Köpük punon si drejtoreshë e Njësisë së Fertilizimit In Vitro (IVF) në VM Medical Park Pendik.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Ilhami Soykan Barlas
Prof. Assoc. Dr. Ilhami Soykan Barlas
Transplant i Organeve
Ai shërben si drejtor i Qendrës së Transplantit të Veshkave në Spitalin e Universitetit Bahceşehir Medical Park Göztepe që nga prilli i vitit 2022.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Cafer Adıgüzel
Prof. Dr. Cafer Adıgüzel
Hematologji
Prof. Dr. Cafer Adıgüzel është specialist i Hematologjisë dhe Transplantit të Palcës Kockore. Ai aktualisht punon në spitalin Medicana Ataşehir, i cili i përket Grupit Shëndetësor Medicana.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Abdulkadir Koçer
Prof. Dr. Abdulkadir Koçer
Neurologji & Algologji
Prof. Dr. Abdulkadir Koçer është specialist i Neurologjisë dhe Algologjisë (menaxhimit të dhimbjes). Ai punon në spitalin privat Medical Park Göztepe, në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Abuzer Dirican
Prof. Dr. Abuzer Dirican
Transplant i Organeve
Prof. Dr. Abuzer Dirican është kirurgu kryesor i transplanteve dhe specialist i kirurgjisë minimalisht invazive në klinikën Medical Park Florya. Ai ka një përvojë 26 vjeçare në këtë fushë.
Shikoje Profilin Merr Termin
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
12:04
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale