Prof. Dr. Cafer Adıgüzel
Prof. Dr. Cafer Adıgüzel
Hematologji

Prof. Dr. Cafer Adıgüzel

Prof. Dr. Cafer Adıgüzel u diplomua nga Shkolla e Mjekësisë Cerrahpasa, Universiteti i Stambollit, në vitin 1999. Ai ndoqi më tej specializimin në Mjekësi të Brendshme dhe Hematologji në Haydarpasa Numune Trainyng dhe në Spitalin Kërkimor dhe Shkollën e Mjekësisë, përkatësisht në Universitetin e Marmarasë. Nga viti 1999 deri në vitin 2013 ai mbajti pozita të ndryshme në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Marmara, të tilla si asistent hulumtimi, specialist, akademik dhe profesor i asociuar. Prof. Dr. Cafer Adıgüzel ndoqi një program trajnim si studiues i huaj në Qendrën Mjekësore Universitare Loyola, Departamenti i Patologjisë në Laboratorët të Hulumtimit të Hemostazës dhe Trombozës, në Maywood, Çikago, Illinois, SHBA nga viti 2007 deri në vitin 2009.

Ai ishte shef i repartit të Hematologjisë dhe Transplantit të Palcës Kockore në spitalin Medical Park Göztepe, në vitet 2013-2022. Kurse, nga viti 2016 deri në 2019 u angazhua si profesor në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin Bahçeşehir, në Departamentin e Mjekësisë së Brendshme.

Dr. Cafer ka kontribuar ndjeshëm në fushën e Hematologjisë nëpërmjet punimeve të tij kërkimore të botuara në Revista Kombëtare dhe Ndërkombëtare. Ai është i përfshirë në mënyrë aktive me organizata me famë si Shoqëria Turke e Hematologjisë, Shoqëria Turke e Trombozës, Hemostazës dhe Angiologjisë, Shoqëria Amerikane e Hematologjisë (ASH), Shoqata Ndërkombëtare për Hemostazën dhe Trombozën (ISTH) dhe Forumi i Trombozës së Amerikës së Veriut (NATF).

Prof. Dr. Cafer Adıgüzel aktualisht punon në spitalin Medicana Ataşehir, i cili i përket Grupit Shëndetësor Medicana.

Fushat e ekspertizës:

· Transplantimi i Palcës së Eshtrave

· Leukemitë

· Limfomat

· Anemitë

· Sindroma Mielodisplastike

· Sëmundjet Mieloproliferative

· Sëmundjet e Trombociteve

· Sëmundjet e prirura për Gjakderdhje dhe Trombozë

Për të përfituar nga shërbimet mjekësore të Prof. Dr. Cafer Adıgüzel, mjafton të na kontaktoni përmes linjave tona të komunikimit ose të na vizitoni në njërën nga zyret tona dhe ne do ju asistojmë në të gjithë procedurat që pasojnë me ekipin tonë në Turqi, dhe me ekipet tona konsulente në Prishtinë, Tiranë dhe Shkup.

Na kontaktoni në:

info@njemjek.com, njemjek@gmail.com
+ 90 541 557 37 36,  + 383 48 333 752 

Kontakto Mjekun Tani

Prof. Dr. Cafer Adıgüzel Artikuj

A1. Kantarcioglu B, Iqbal O, Lewis J, Carter CA, Singh M, Lievano F, Ligocki M, Jeske W, Adiguzel C, Gerotziafas GT, Fareed J.An Update on the Status of Vaccine Development for SARS-CoV-2 Including Variants. Practical Considerations for COVID-19 Special Populations. Clin Appl Thromb Hemost. 2022 Jan-Dec;28

A2. Umit EG, Kara O, Adiguzel C. (Re: Schelfhout J, Bonafede M, Cappell K, et al. Impact of cytomegalovirus complications on resource utilization and costs following hematopoietic stem cell transplant. Curr Med Res Opin. 2020; 36(1):33-41. Schelfhout J, Brown H, House JA, Raval AD. Cytomegalovirus infection and associated hospitalization and costs among individuals undergoing allogeneic hematopoietic stem cell transplant. Curr Med Res Opin. 2020;36(1):43-50.) Curr Med Res Opin. 2020 Apr;36(4):607.

A3. Yabas Kiziloglu O, Mestanoglu M, Totuk Gedar OM, Adiguzel C, Toygar O. Recurrence of acute lymphoblastic leukemia manifesting as serous retinal detachments and optic disc swelling.Int Ophthalmol. 2018 Aug;38(4):1791-1795.

A4. Kantarcıoğlu B, Türköz HK, Yılmaz G, Pepedil Tanrıkulu F, Kaygusuz Atagündüz I, Adıgüzel C, Fıratlı Tuğlular T. Aplastic anemia associated with oral terbinafine: a case report and review of the literature. Turk J Haematol. 2014 Dec 5;31(4):411-6.

A5. Toptas T, Kaygusuz-Atagunduz I, Kani HT, Adiguzel C, Firatli-Tuglular T. Levofloxacin for the treatment of severe refractory BK virus-associated hemorrhagic cystitis in hematopoietic stem cell transplantation recipients: A report of three cases. Oncol Lett. 2014 Oct;8(4):1775-1777.

A6. Fareed J, Adiguzel C, Thethi I.Differentiation of parenteral anticoagulants in the prevention and treatment of venous thromboembolism. Thromb J. 2011 Mar 28;9(1):5.

A7. Walenga JM, Adiguzel C. Drug and dietary interactions of the new and emerging oral anticoagulants. Int J Clin Pract . 64(7):956-67 (2010).

A8. Kaygusuz I, Koc M, Arikan H, Adiguzel C, Cakalagaoglu F, Tuglular TF, Akoglu E. Focal segmental glomerulosclerosis associated with idiopathic myelofibrosis. Ren Fail. 32(2):273-6 (2010).

A9. Knesek MJ, Litinas E, Adiguzel C, Hopkinson W, Hoppensteadt D, Lassen M, Fareed J. Inflammatory biomarker profiling in elderly patients with acute hip fracture treated with heparins. Clin Appl Thromb Hemost. 16(1):42-50 (2010).

A10. Zhu H, Hoppensteadt D, Iqbal O, Litinas E, Adiguzel C, Fareed J. Relative purity of different bovine thrombin preparations. Clin Appl Thromb Hemost. 15(6):681-8 (2009).

A11. Adiguzel C, Iqbal O, Demir M, Fareed J. European community and US-FDA approval of recombinant human antithrombin produced in genetically altered goats. Clin Appl Thromb Hemost. 15(6):645-51 (2009).

A12. Sayitoglu, M., I.C. Haznedaroğlu, O. Hatirnaz, Y. Erbilgin, S. Aksu, E. Koca, C. Adiguzel, M. Bayik, I. Akalin, Z. Gülbas, M. Akay, A. Unal, L. Kaynar, E. Ovali, M. Yilmaz, M. Yenerel, S. Dagdas, G. Ozet, C. Ar, Y. Aydin, T. Soysal, B. Durgun, O. Ozcebe, A. Tukun, O. Ilhan ve U.Ozbek. “Effects of Imatinib Mesylate on Renin-Angiotensin System (RAS) Activity During the Clinical Course of Chronic Myeloid Leukaemia” J Int Med Res, 37, 1018-1028 (2009).

A13. Adiguzel, C., O. Iqbal, D. Hoppensteadt, W. Jeske, J. Cunanan, E. Litinas, H. Zhu, J.M. Walenga ve J. Fareed. “Comparative Anticoagulant and Platelet Modulatory Effects of Enoxaparin and Sulodexide”. Clin Appl Thromb Hemost, 15(5):501-11. (2009).

A14. Kannan, M., R. Saxena, C. Adiguzel ve J. Fareed. An update on the prevalence and characterization of H-PF4 antibodies in Asian-Indian patients. Semin Thromb Hemost , 35, 337-343 (2009).

A15. Adiguzel, C., V. Bansal, E. Litinas, J. Cunanan, O. Iqbal, K. Nelson, M. Kannan, D. Hoppensteadt ve J. Fareed. “Increased prevalence of antiheparin platelet factor 4 antibodies in patients may be due to contaminated heparin”. Clin Appl Thromb Hemost,  15, 145-151 (2009).

A16. Adiguzel, C., W.P. Jeske, D. Hoppensteadt, J.M. Walenga, V. Bansal ve Fareed J. “Structural and functional characterization of low-molecular-weight heparins: impact on the development of guidelines for generic products”. Clin Appl Thromb Hemost, 15, 137-144 (2009).

A17. Adiguzel, C., S.U. Bozkurt, I. Kaygusuz, A. Uzay, Tecimer T,  ve M. Bayik. “Human herpes virus 8-unrelated primary effusion lymphoma-like lymphoma: report of a rare case and review of the literature”. APMIS, 117, 222-229 (2009).

A18. Heilmann, L., M. Schorch, T. Hahn, G. Adasz, K. Schilberz, C. Adiguzel ve J. Fareed. “Pregnancy outcome in women with antiphospholipid antibodies: report on a retrospective study”. Semin Thromb Hemos. 34, 794-802 (2008).

A19. Zhu, H., D. Hoppensteadt, C. Adiguzel, R.L. Bick ve J. Fareed. “Comparison of immunogenic potentials of bovine thrombin preparations”. Clin Appl Thromb Hemost,  15, 41-49 (2009).

A20. Zhu, H., D. Hoppensteadt, R. Wahi, J. Cunanan, C. Adiguzel, R. Bick ve J. Fareed. “Reduced Immunogenic Potential of Membrane Filtered Bovine Thrombin Preparations for Hemostatic Application”. Clin Appl Thromb Hemost, 15, 32-40 (2009).

A21. Clark, M., D. Hoppensteadt, J. Walenga, L. Myers, J. Cunanan, W. Jeske, C. Adiguzel, O. Iqbal ve J. Fareed. “Molecular profiling of heparinase-I resistant glycosaminoglycans in contaminated heparins. Comparative studies with uncontaminated heparin and porcine oversulfated chondroitin sulfate”. Int Angiol, 27, 370-376 (2008).

A22. Iqbal, O., C. Adiguzel, B.E. Lewis, J. Cunanan ve J. Fareed. “Argatroban in percutaneous Coronary interventions”. Semin Thromb Hemost, 34(Suppl 1), 62-74 (2008).

A23. Adiguzel, C., O. Iqbal, J. Cunanan, W. Jeske, D. Hoppensteadt, J.M. Walenga ve J. Fareed. “Potency adjusted generic versions of argatroban can be differentiated from branded argatroban in thrombin generation and platelet activation assays”. Semin Thromb Hemost, 34(Suppl 1), 108-117 (2008).

A24. Fareed, J., J.M. Walenga, W. Jeske, D. Hoppensteadt, M. Prechel, O. Iqbal, C. Adiguzel, M. Clark, E. Litinas, J. Cunanan, R. Linhardt ve J. Harenberg. “Biological profile of the hyper/oversulfated chondroitin sulfate contaminant isolated from recall heparin”. Semin Thromb Hemost, 34(Suppl 1), 119-127 (2008).

A25. Fareed, J., W. Jeske, D. Fareed, M. Clark, R. Wahi, C. Adiguzel ve D. Hoppensteadt. “Are all low molecular weight heparins equivalent in the management of venous thromboembolism?” Clin Appl Thromb Hemost, 14, 385-392 (2008).

A26. Hoppensteadt, D.A., R. Wahi, C. Adiguzel, O. Iqbal, E. Ramacciotti, R.L. Bick, H.L. Messmore, V. Bansal ve Fareed J. “Contaminant in the recalled unfractionated heparin preparations: where is the problem?” Clin Appl Thromb Hemost, 14, 261-266 (2008).

A27. Fareed, J., O. Iqbal, J. Cunanan, M. Demir, R. Wahi, M. Clarke, C. Adiguzel ve R. Bick. “Chaining trends in anti-coagulant therapies. Are heparins and oral anti-coagulants challenged?” Int Angiol, 27, 176-192 (2008).

A28. Fareed, J., D.A. Hoppensteadt, D. Fareed, M. Demir, R. Wahi, M. Clarke, C. Adiguzel ve R. Bick. “Survival of heparins, oral anticoagulants, and aspirin after the year 2010”. Semin Thromb Hemost, 34, 58-73 (2008).

A29. Jeske, W.P., J.M. Walenga, D.A. Hoppensteadt, C. Vandenberg, A. Brubaker, C. Adiguzel, M. Bakhos ve J. Fareed. “Differentiating low-molecular-weight heparins based on chemical, biological, and pharmacologic”. Semin Thromb Hemost, 34, 74-85 (2008).

A30. Hoppensteadt, D.A., N. Fabbrini, R.L. Bick, H.L. Messmore, C. Adiguzel, J. Fareed. “Laboratory evaluation of the antiphospholipid syndrome”. Hematol Oncol Clin North Am, 22, 19-32 (2008).

A31. Bizargity, P., C. Adıguzel, G. Ozilhan, M. Bayık ve E. Eksioglu-Demiralp. “İmatinib does not inhibit neutrophil oxidative burst function in patients with chronic myelogenous leukemia”. Clin Lab Haem: 27:1-2 (2005).

A32. Cetiner, M., C. Adıgüzel, D. Argon, S. Ratip, E. Ekşioğlu-Demiralp, T. Tecimer ve M. Bayık. “Hairy Cell Leukemia in Father and Son”. Med Oncol, 20, 375-378 (2003).

A33. Demirçay, Z., A. Cömert ve C. Adıgüzel. “Leg Ulsers and Hydroxyurea: Report of Three Cases with Essential Thrombocythemia”.  İnternational Journal of Dermatology, 41, 872-874 (2002).

Një Mjek
Njihuni me Mjekët Tanë Bashkëpunues

Mund të vazhdoni duke klikuar mbi ikonat për të marrë më shumë informata.

Shiko të Gjithë
Prof. Dr. Samet Yardimci
Prof. Dr. Samet Yardimci
Kirurgjia Bariatrike & Metabolike
Fushat e tij të ekspertizës përfshijnë kirurgjinë e tumorit, kirurgjinë e refluksit, kirurgjinë e sëmundjeve inflamatore të zorrëve, kirurgjinë bariatrike dhe kirurgjinë metabolike.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Mustafa Atabey
Prof. Assoc. Dr. Mustafa Atabey
Kirurgjia Bariatrike & Metabolike
Prof. Assoc. Dr. Mustafa Atabey ofron shërbim në spitalin Medical Park Göztepe dhe Medical Park Maltepe. Fusha e tij e interesit është Kirurgjia Bariatrike dhe Metabolike (Obezitetit dhe Diabeti).
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Erdal Karaöz
Prof. Dr. Erdal Karaöz
Gjenetikë
Dr. Karaöz ka punuar në `Stem Cell, Inxhinieria e Indeve dhe Terapi Gjenetike` që nga viti 2000 dhe ka kryer eksperimente në `Transplantimin e qelizave staminale dhe ishujve embrional` në Harvard USA
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Türker Kılıç
Prof. Dr. Türker Kılıç
Neurokirurgji
Prof. Dr. Türker Kılıç, themeloi për herë të parë në Turqi Kirurgjinë e Rrezatimit Gamma Knife në vitin 1997. Deri më tani, ai ka kryer Kirurgjinë me Rrezatim Gamma Knife në afro 11,000 pacientë.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Tolga Taşçı
Prof. Dr. Tolga Taşçı
Gjinekologji, Obstetrikë & Onkologji
Punon si profesor i asociuar në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Bahçeşehir, Departamenti i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë dhe si Specialist Gjinekologjik dhe Onkologjik në Medical Park.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Aynur Adeviye Erşahin
Prof. Assoc. Dr. Aynur Adeviye Erşahin
Gjinekologji & Obstetrikë
Prof. Assoc. Dr. Aynur Adeviye Erşahin është specialiste e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës / IVF. Që nga 2014, vazhdon të punoj si mjeke përgjegjëse e Njësisë së IVF në Spitalin Medicalpark Göztepe.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Burak Sercan Erçin
Prof. Assoc. Dr. Burak Sercan Erçin
Kirurgji Plastike, Rekonstruktive & Estetike
Punon si kirurg plastik në Pendik Medikal Park dhe vazhdon aktivitetet e tij akademike si pedagog në Departamentin e Kirurgjisë Plastike, Rikonstruktive dhe Estetike të Universitetit Bahçeşehir.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Deniz Balcı
Prof. Dr. Deniz Balcı
Transplant i Organeve
Dr. Balcı punon si Specialist i Transplantit të Mëlçisë në spitalin Medical Park Göztepe.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Cemil Bilir
Prof. Dr. Cemil Bilir
Onkologji
Prof. Dr. Cemil Bilir është Onkolog që nga viti 2013 dhe ka një pozicion akademik si drejtues i departamentit të Onkologjisë në një spital universitar që 5 vite.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Deniz Konya
Prof. Dr. Deniz Konya
Neurokirurgji
Prof. Dr. Deniz Konya aktualisht punon si profesor në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin Bahçeşehir, Departamenti i Neurokirurgjisë, dhe shërben në Kompleksin Spitalor Göztepe Medical Park.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Emin Tireli
Prof. Dr. Emin Tireli
Kardiokirurgji Pediatrike
Prof. Dr. Emin Tireli, i cili mori titullin profesor në vitin 2005, aktualisht punon si pedagog në Fakultetin e Mjekësisë të Stambollit dhe i shërben pacientëve të tij në Spitalin Medical Park
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay
Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay
Gastroenterologji
Prof. Hamdi Levent Doganay është një gastroenterolog i njohur në Turqi. Ai ka 23 vjet përvojë dhe ekspertizë në endoskopi, kolonoskopi, obstruksione të kanaleve biliare dhe sëmundje të mëlçisë
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Hasan Atilla Ozkan
Prof. Dr. Hasan Atilla Ozkan
Onkohematologji
Prof. Dr. Hasan Atilla Ozkan është specialist i Onkohematologjisë. Ai aktualisht punon në Medical Park Hospital Goztepe në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Mehbare Özkan
Prof. Dr. Mehbare Özkan
Neurologji Pediatrike
Prof. Dr. Mehbare Özkan është neurologe e fëmijëve dhe punon në VM Medical Park Pendik, Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Melih Akın
Prof. Dr. Melih Akın
Kirurgji Pediatrike - Urologji
Prof. Dr. Melih Akın është kirurg i fëmijëve, i specializuar në kirurgji urologjike. Që nga viti 2021, ai punon si Specialist i Kirurgjisë Pediatrike në Kompleksin Spitalor Medical Park.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Müslüm Şahin
Prof. Dr. Müslüm Şahin
Kardiologji
Prof. Dr. Müslüm Şahin është specialist i kardiologjisë në Spitalin VM Medical Park Pendik në Stamboll, Turqi.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Sami Sökücü
Prof. Dr. Sami Sökücü
Ortopedi & Traumatologji
Prof. Dr. Sami Sökücü është kirurg ortopedik dhe traumatolog, i cili punon në IAU VM Medical Park Florya.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Savas Ceylan
Prof. Dr. Savas Ceylan
Neurokirurgji
Prof. Dr. Savas Ceylan është specialist i neurokirurgjisë dhe punon në Spitalin Medical Park Pendik në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Ugur Filizcan
Prof. Dr. Ugur Filizcan
Kirurgji Kardiovaskulare
Prof. Dr. Ugur Filizcan është kirurg kardiovaskular me përvojë të gjatë. Ai punon në kompleksin spitalor Medical Park Pendik në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Özgür Haki Yuksel
Prof. Assoc. Dr. Özgür Haki Yuksel
Urologji
Prof. Assoc. Dr. Özgür Haki Yuksel është specialist i urologjisë dhe punon në Repartin e Urologjisë në Spitalin VM Medical Park Pendik që nga marsi i vitit 2018.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Şule Yıldırım Köpük
Prof. Assoc. Dr. Şule Yıldırım Köpük
Fertilizimi In Vitro (IVF)
Prof. Assoc. Dr. Şule Yıldırım Köpük punon si drejtoreshë e Njësisë së Fertilizimit In Vitro (IVF) në VM Medical Park Pendik.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Assoc. Dr. Ilhami Soykan Barlas
Prof. Assoc. Dr. Ilhami Soykan Barlas
Transplant i Organeve
Ai shërben si drejtor i Qendrës së Transplantit të Veshkave në Spitalin e Universitetit Bahceşehir Medical Park Göztepe që nga prilli i vitit 2022.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Abdulkadir Koçer
Prof. Dr. Abdulkadir Koçer
Neurologji & Algologji
Prof. Dr. Abdulkadir Koçer është specialist i Neurologjisë dhe Algologjisë (menaxhimit të dhimbjes). Ai punon në spitalin privat Medical Park Göztepe, në Stamboll.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Abuzer Dirican
Prof. Dr. Abuzer Dirican
Transplant i Organeve
Prof. Dr. Abuzer Dirican është kirurgu kryesor i transplanteve dhe specialist i kirurgjisë minimalisht invazive në klinikën Medical Park Florya. Ai ka një përvojë 26 vjeçare në këtë fushë.
Shikoje Profilin Merr Termin
Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu
Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu
Urologji
Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu shërben në fushën e Urologjisë në kompleksin spitalor Medical Park, në Spitalin Universitar İstinye, Gaziosmanpaşa.
Shikoje Profilin Merr Termin
Një Mjek:

Përshëndetje!

A keni ndonjë pyetje? Mund të na shkruani!
13:05
Filloni Bisedën
Viber
Bëni
takim
Zyrat Tona
Mediat Sociale